Quote Originally Posted by Espiritus View Post
^ Vreau eu sa te lamuresc. Ehem:

1) Filozofia (sau filosofia, din gr. φιλοσοφία > *phil- și sophia, etimologie: dragoste de înțelepciune) este disciplina autonomă a culturii având ca obiect cunoașterea formelor și proceselor gândirii. Filozofia este o modalitate de gândire și investigare, formată dintr-un ansamblu de noțiuni și idei, care tinde să cunoască și să înțeleagă sensul existenței sub aspectele sale cele mai generale, o concepție generală despre lume și viață.
Am subliniat eu ce era important. Sa vezi si sa nu crezi, homosexualitatea chiar reprezinta un aspect al procesului de gandire cotidian, pentru un procent tot mai mare al populatiei.

2) Ai gresit autorul citatului in postarea ta.

3) Expresia "au anuntat astia" am mai auzit-o doar la tara la bunica mea, nu ca nu as fi eu un bun traditionalist, insa cand vorbim despre filosofie consider adecvat o exprimare puuuuuutin mai elevata. Mai mult decat atat, cine sunt "astia" care anunta ce anume studiaza filosofia? Te pomenesti ca tu chiar aveai in minte cativa filosofi precum Kafka, Kant sau Nietzsche, si vorbeai din perspectiva lor general recunoscuta.

4) Ce intelegi tu prin "scor mai mare"? Daca te referi la nota de pe metacritic, te lamuresc si cu asta: punctajul unui joc pe metacritic vine de la note acordate de catre oameni, si stim amandoi ca majoritatea oamenilor sunt niste fiinte mediocre si limitate in capacitatea lor de intelegere (fapt dovedid prin faptul ca foarte putini oameni ajung scriitori / oameni de stiinta / cercetatori), de unde putem concluziona imediat ca punctajul acordat de aceasta masa mediocra nu are nici cea mai mica relevanta.

5) Filosofia din GTA 5 e destul de neplacuta, jocul avand o mizerie de poveste despre niste derbedei drogati care nu au altceva mai bun de facut decat sa ucida alte fiinte vii pentru probleme triviale precum bani, orgoliu, prostitutie, asta pretrecandu-se intr-un stat dezvoltat in care oamenii se pot ridica pe scara sociala prin educatie si cultura.

P.S. In general, o fraza incepe cu litera mare si se incheie cu un semn de punctuatie.

Motivul editarii: editorial sweep.
Grand Theft Auto 5 Has Now Sold-In 75 Million Copies - IGN