Pentru cei care nu cred ca exista image retention si burn in pe LED-uri, le recomand sa caute pe net (o sa zic asa la intamplare) 2 modele UHD (deci nu vechituri): Dell P4317Q si Philips BDM4350UC. O sa vedeti tone de cazuri cu burn-in. Si cu PWM (flickering la orice e sub brightness 100%). Daca are cineva rabdare sa citeasca printr-un manual in anul 2017, o sa gaseasca (cu stupoare as zice) linii de genul asta:
Image Retention
P4317Q may experience slight Image Retention when a static image is displayed on the screen over extended periods of time. This is normal IPS panel behavior.
Imi pare rau dar si la monitoarele OLED exista inca problema cu burn-in-ul. Doar ca producatorii au devenit ceva mai smecheri si fac un fel de pixel rotation (sau sub-pixel rotation mai nou)... doar ca nici asta nu-ti garanteaza 100% ca nu se poate intampla.

Cat despre timpul de raspuns... un monitor precum cele de mai sus are undeva pe la 27ms (timp de raspuns real, nu g2g unde se lauda cu 8ms), pe cand un TV (precum acel Samsung 40MU6402), in PC Mode are 18-20ms? Si atunci, unde ar fi avantajul monitorului?