Sunt o gramada de metode, aia cu "intinsul uniform" e probabil cea mai proasta posibila. Se poate pune o picatura in centrum, o linie, in X, in cruce, etc. Conteaza si tipul pastei, unele sunt mai vascoase, altele mai lichide. Cel mai important e ca pasta sa fie de calitate, pentru PS4 as recomanda arctic silver ceramique 2, nu conduce curentul si e consistenta, nu lichida, din cauza consistentei ai impresia ca se chiar lipeste un pic pe metale, ceea ce e foarte bine.

Trebuie sa pui un pic, nu foarte mult, dar nici prea putin, multa lume spune ca e mai bine sa pui mai putin, dar eu as spune ca prea putin e mai rau decat prea mult, daca pui prea mult va iesi "pe afara" la aplicare si murdareste, dar in rest e ok, excesul e eliminat, dar daca pui prea putin raman zone fara contact termic.

Oricum in cazul tau supectez ca nu e bun contactul intre radiator si procesor, n-ai strans suficient suruburile sau nu exista destula pasta sau pasta e de o calitate slaba. Orice ar fi, rezultatul e exact cel descris de tine, n-o sa observi ca se incalzeste pentru ca radiatorul nu poate prelua caldura de la procesor, ala isi reduce mult frecventa si consumul (presupun, nu bag mana in foc, dar cam toate procesoarele si placile video moderne fac asta) si ventilatorul e turat la maximum.