Single post: PS4 - Intrebari frecvente

  1. #1 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar

    Question PS4 - Intrebari frecvente

    Intrebari legate de hardware:

    PS4 sau PS4 Slim?
    Slim este o consola mai usoara, mai silentioasa, si are o conexiune mult mai buna la Wifi decat versiune standard, insa nu are iesire optica.

    PS4 sau PS4 Pro?
    PS4 Pro este mai puternica si ofera o experienta mai buna de joc indiferent daca e conectata la un televizor 4K sau FHD, multe jocuri avand optiunea de a juca in FHD la 60FPS sau cu texturi imbunatatite. Daca pretul mai mare nu este o problema, raspunsul este clar Pro.

    Primesc eroarea [cod eroare]. Ce pot face?
    Din pacate exista prea multe tipuri de erori ca sa putem da un raspuns general. O lista completa a erorilor si a unor posibile solutii se gaseste pe Reddit.

    Viteza de download e foarte mica pe PS4, ce sa fac?
    E normal. PS4 fat are antene slabe de Wifi, singura solutie e conexiunea prin cablu direct in consola. La Slim si Pro nu ar trebui sa existe probleme nici prin Wifi.

    Consola e conectata la internet prin cablu, dar viteza e tot mica.
    Incearca sa o lasi in rest mode cand descarca ceva. Din pacate, aceasta problema este cunoscuta si inca nerezolvata. Pentru mai multe detalii poti vedea acest articol.

    Pot folosi un HDD extern?
    Da, insa acesta va fi formatat astfel incat doar consola sa il poata folosi. Daca vrei sa il conectezi ulterior la un PC va trebui reformatat si toate datele se vor pierde.

    Intrebari legate de PSN:

    Daca sterg un joc, pierd si salvarea?
    Nu, salvarile sunt stocate separat pe consola. Daca ai PS Plus activ, le poti stoca si in cloud.

    Nu pot face tranzactii cu cardul pe PS Store.
    Cel mai probabil banca ta a blocat tranzactiile catre PSN. Contacteaza un angajat al bancii. Se pot folosi si carduri valorice.

    De unde pot cumpara carduri valorice pentru PSN?
    Cont pe Romania: Altex, Emag, Flanco, Auchan.
    Cont pe US / UK: Amazon.
    Cont pe Asia: Play-Asia.

    Pe ce regiune e cel mai avantajos sa imi fac un cont PSN?
    Romania beneficiaza de acelasi tratament ca si orice alta tara europeana, dar este singura regiune in care vei putea folosi cardul tau bancar pentru a face tranzactii cu usurinta, in timp ce pentru celelalte regiuni va trebui sa cumperi carduri valorice de pe alte site-uri. Mai mult, preturile sunt putin mai mici pe magazinul romanesc decat pe UK. Jocurile gratuite de la PS Plus sunt aproape intotdeauna identice in US si Europa. Asia are o oferta diferita a jocurilor gratuite si abonamentul pentru Plus e putin mai ieftin.

    Ce inseamna consola activata ca primary?
    Daca consola este setata ca primary pentru un anume cont PSN, atunci toate celelalte conturi de pe consola vor putea accesa continutul digital detinut de acest cont principal (cel pentru care consola este activata ca fiind primary). Mai mult, pe contul principal se pot juca jocurile achizitionate digital fara sa fie nevoie de conexiune la internet pentru a verifica licenta.
    Observatie: un cont PSN nu poate avea mai multe console setate ca primary simultan, insa o consola poate fi activata ca primary pe mai multe conturi.

    Daca imi schimb consola, cum o setez pe cea noua ca fiind primary?
    Mai intai dezactivezi consola veche de pe contul respectiv, apoi vei putea activa noua consola. Daca nu mai ai acces la consola veche, o poti dezactiva si de la un PC, de pe site-ul playstation.

    Vreau sa fac game sharing cu cineva, cum procedez?
    Consideram persoana A, acea persoana care detine contul cu jocuri cumparate digital, iar persoana B, acea persoana care vrea sa joace jocurile cumparate pe contul A.
    Metoda 1: Pe acelasi cont. Ambele persoane se conecteaza si joaca pe contul A. Nu se vor putea conecta online simultan.
    Metoda 2: Pe conturi diferite. Persoana B se conecteaza la contul A si isi seteaza consola ca fiind primary, descarca jocurile dorite, apoi le va putea juca pe contul B (si orice alt cont existent pe consola). Persoana A isi seteaza consola ca secondary si va putea juca jocurile DOAR pe contul A.

    Am un cont cu PS Plus activ, pot juca jocurile gratuite pe un alt cont? Dar multiplayer?
    Da, daca contul cu PS Plus activ are consola setata ca primary.
    Attached Images Attached Images ps4-playstation-4-firmware-update-6-71.original.jpg