Sergiu26: n-ar fi rau sa ne spui exact configuratia si modelul... poate chiar ne-a trecut prin mana asa ceva. Laptop Asus si Intel Celeron e mult prea vag - daca e un Celeron decent, care sa-ti tina la browsing si filme, vei vedea ca se misca mai bine decat cu un upgrade sau overclock cu 3-400Mhz (sa zicem). Poti folosi AIDA64 pentru a afla toate detaliile... te poate ajuta si CPUZ.

In alta ordine de idei... ti-am recomandat SSD pt. ca sincer in ultima vreme, mai ales cu SSD-uri bune (in continuare recomand Samsung, mai ales cu Rapid Cache-ul - daca ai suficient RAM), fac upgrade-uri in draci. Si am vazut sisteme mai vechi de 10 ani care au "renascut" doar cu asa ceva.

In plus, avantajul la genul asta de upgrade e ca nu e "messy"... HDD-ul il schimbi foarte usor (comparativ cu procesorul)... si mai ai avantajul ca il poti pune oricand vrei in urmatorul sistem (sau in alt sistem). Dezavantajul ar fi pretul... un Evo de 250GB este pe la 400-450 RON. Dar merita. Eventual iei de 120GB daca nu ai nevoie de asa mult spatiu, si mai salvezi niste bani.

RAM-ul iti da un boost (mai ales daca mergi cu Rapid Cache activat) si la fel, e usor de instalat. Mai ales daca ai o singura memorie instalata (foloseste CPUZ pt. a afla asta), ii mai pui o placuta de 4GB (vezi sa fie cat mai apropiata la specificatii si NEAPARAT la voltaj cu cea pe care o ai deja)... Plus ca RAM-ul s-a ieftinit atat de mult incat 4GB (daca e DDR3) ii gasesti chiar si sub 100 RON.

Normal ca in final si procesorul conteaza... insa acolo (ca si rodarkone) iti recomand sa te bagi doar daca te pricepi. Aproape sigur va trebui sa desfaci sistemul de racire (care de cele mai multe ori e cu heatpipe-uri), sa re-aplici pasta termica (sa iei una buna), sa te asiguri ca racirea care iti tinea celeronul va fi suficienta pentru noul procesor... si tot asa. Mai mult, la unele laptopuri trebuie sa resetezi configuratia (eventual cu reset de CMOS) pentru a detecta noul procesor (unii blocheaza doar de-ai naibii).

Bafta!