Mie ieri mi-a ajuns 8 Plus-ul. Am vrut initial sa iau X, dar nu am reusit nicicum sa trec peste bara aia neagra, asa ca am optat pentru the next best thing (de la Apple). Daca o sa reuseasca la generatiile urmatoare sa o ascunda cumva sub display, probabil ca o sa il iau. Dar asa... Nu ma simt confortabil sa cumpar o chestie de care nu sunt 100% multumit.

In ceea ce priveste 8-ul, e design-ul meu preferat de la iPhone 6 incoace. Sticla aia arata foarte bine si ma bucur ca am scapat in sfarsit de antene. Imi place si cum arata camera acum, chiar daca e protruding. Nu ma deranjeaza la fel de tare ca pe alte persoane faptul ca telefonul arata aproape la fel din 2014. Software-ul e foarte OK si totul merge foarte bine, desi citisem ca iOS 11 are o tona de bug-uri. Eu nu am avut nicio problema. Mi se pare insa ridicol ca abia dupa 10 ani putem in sfarsit sa ne alegem toggle-urile din Control Center si sa pornim datele mobile de acolo. E unul dintre putinele motive pentru care imi jailbreak-uiam iPhone-urile in trecut.

Imi place foarte mult si camera, pozele sunt ceva incredibil. De filmat inca nu am filmat, dar am fost profund impresionat la lansare cand am vazut 4K 60FPS. Ce apreciez insa extrem de mult la telefonu' asta e bateria. E la acelasi nivel cu iPad-ul, care e device-ul de a carui baterie nu m-am putut plange niciodata. Sa pornesti de la 100% dimineata, sa il folosesti intens, iar seara sa ai 35% e o chestie de apreciat. Sigur ca variaza in functie de modul in care il utilizeaza fiecare persoana, dar pentru mine e foarte OK.

Dupa 2 ani de Android, pot spune ca e un OS de exceptie cu o tona de feature-uri. Mi-a lipsit, insa, iOS si Continuity-ul cu celelalte device-uri, asa ca m-am intors la iPhone. Pentru mine, desi imi place ecranul edge-to-edge, X arata prea neslefuit, prea a "prima generatie" si cred sincer ca experienta de utilizare va fi una complet neplacuta cu bara aia acolo. In afara de ecranul OLED si Face ID, imi e greu sa vad vreun beneficiu real fata de un 8 Plus. Ah, ca e ultimu', ca ne vad vecinii cu el, ca vezi Doamne nu arata ca ceva iesit acum 3 ani... Asta e o alta poveste. Si mie mi se pare usor outdated design-ul noii mele achizitii, dar din ceea ce ofera Apple in momentul asta, mi se pare the best bang for the buck.