Daca nu ai TV 4K si poate si HDR, nu merita Pro-ul din punctul meu de vedere. Fata de Slim, ruland in 1080p, ai framerate ceva mai stabil si cateva detalii grafice in plus la unele jocuri cu suport de Pro. Si da, Pro-ul are iesire audio optica, in caz ca asta conteaza pentru tine, iar Slim-ul nu are.
Daca ai TV 4K sau urmeaza sa iei unul in viitorul apropiat, nici nu se pune problema. Recomand Pro-ul. Nu iti va rula toate jocurile la 60 fps in niciun caz, dar cele cu patch vor rula la o rezolutie mai mare decat 1080p, unele chiar pana la 4K nativ. La fel daca vrei VR, e musai Pro-ul pentru o experienta mai placuta.
De ce ai alege Xbox One X? Doar daca nu te intereseaza exclusivitatile PS, care momentan sunt destule si multe din ele bune, si te-ar interesa doar jocurile multi platform, care pe XOX vor rula mai bine decat pe Pro, cel mai probabil, si la o rezolutie mai aproape de 4K. Nici acesta nu va rula toate jocurile 4K nativ, ci va folosi aceleasi tehnici de pe Pro, gen checkerboarding. Iar din cate se lauda cei de la MS, vor oferii mai multe beneficii pentru cei cu TV 1080p decat ofera Pro-ul.