Cu siguranta istoricul poporului nostru impinge la astfel de practici, dar nu ar trebui sa fie scuzabil. Mai ales ca sunt multi care castiga decent-peste medie si si-ar putea permite un joc sau doua pe luna sau la cateva luni. Jocuri super bune nu ies chiar luna de luna, deci nu se pierde vreun joc de referinta. Cand nu ai avut nimic si ai luat praful de pe toba, atunci cand prinzi, scapi ca vaca in lucerna. Iei tot, fie ca iti place sau nu, sa fie acolo. Chiar as putea spune ca se dilueaza experienta cand joci orice pe banda rulanta, nici nu mai poti sa apreciezi ceva la adevarata valoare.

Aici intervine lacomia, gandul ca faci o combinatie, prostesti pe cineva, nu esti tu idiot sa iti faci ca altii cont pe Netflix/HBO Go/Prime sau sa dai banii pe stream de muzica. Blasfemie. Listadefisiere e baza pentru multi. Asta e doar unul din multele lucruri la care suntem in urma fata de vestici.

Sunt unii care se gandesc ca acum isi iau o consola special pentru offline, pe care sa pirateze la greu orice joc pe care ar vrea sa il joace, dar pe care nu era dispus sa dea bani nici macar SH. Preturile acestor console au explodat, sunt vanate peste tot. Ca o conluzie, cam ca in orice domeniu, romanul nu invata decat cu frica (BAN, amenzi, inchisoare, avertismente, pedepse fizice/verbale, etc). Pana atunci, fiecare isi vede de a lui.