Asta cu continut gandit din start ca fragmentat, e de multe ori un mit. Iti zic din ce am vazut in spatele cortinei, n-am vazut/auzit niciodata sa se abtina niste devi intentionat din a lansa niste feature-uri care sunt gata doar ca sa le poata lansa mai tarziu si sa-ti dea cu "portia". Daca un feature sau niste content e terminat, testat si polishat, 100% va fi lansat cu cel mai apropiat val. Si da, de multe ori se lucreaza in paralel atat la launch content cat si la DLC-uri/expansion-uri. Planul e facut cu multe luni inainte cu multa meticulozitate, "pe x lansam asta, pe y asta, pe z asta", asta ca totul sa fie gata la timp si sa nu existe delay-uri.

O miscare oarecum proasta e ca se marketeaza DLC-uri in preajma lansarii si lasa impresia ca "uite-i ba si pe nemancatii astia, nici nu au lansat bine jocul ca deja ne arata DLC-urile", ca si cum ele ar fi gata dar nu au intrat in master candidate intentionat. Dar ele nu-s nici pe departe gata, iar singurul motiv pentru care sunt expuse e ca sa le zica jucatorilor "ba, fiti pe pace, mai urmeaza content, uitati dovada". Care practic a si dus la sistemul GAS. Si n-o sa vezi GAS in jocuri care sunt exclusiv offline singleplayer. Nici AC nu prea e GAS in toata puterea cuvantului, dar are niste componente similare tocmai pentru ca contine niste "piese" online, gen event-urile.

Wildlands spre exemplu e pe jumatate GAS si el, campania e "standard" (cu micile exceptii de genul Predator event), pe cand PvP-ul e in mod constant updatat, lunar, cu content nou, balancing si multe alte schimbari, toate gratis.

Si intr-adevar, sunt multe lucruri bazate pe microtranzactii care se introduc, chiar daca lasa un gust amar. Dar singurul motiv pentru care se introduc e ca... vand INCREDIBIL de mult si bine. Si atat timp cat toate sunt cosmetice si nu afecteaza in niciun fel gameplay-ul si balancing-ul intr-un joc multiplayer, se doarme bine la noapte. Altfel patesti ce a patit EA cu BFII si crede-ma, toata industria a vazut ce se poate intampla daca mergi prea departe asa ca se merge pe varfuri la orice tine de random loot boxes.