Single post: Recomandare TV PS4 PRO

  1. #29 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Nu mai picati in capcana procesoarelor de imagine si a tuturor prostiilor legate de marketing. Suntem pe un forum de gaming si probabil pe toti ne intereseaza cel mai tare aspectul de gaming cand vine vorba de TV. Toate aceste chestiuni ingreuneaza felul in care TV va rula jocurile.

    Orice fel de procesare de imagine, upscaling, noise-reduction, etc scad considerabil experienta de a juca fiindca adauga InputLag. Probabil printre voi sunt multe persoane cu televizoare de ultima generatie si sunt multumite cu performantele lor lasandu-le pe modul Standard/Vivid, nestiind ca daca televizorul nu este dat pe Game mode va mai adauga aproximativ 100ms in plus.


    Daca vreti sa va convingeti de diferenta, conectati un laptop la Tv prin HDMI si porniti acest timer inputlag . Tineti ecranul laptopului la acelasi nivel cu centrul Tv-ului si faceti doua fotografii la un timp de expunere foarte mic (1/4000 exemplu), una cand TV este in modul standard, una cand este in Game mode. Dupa ce faceti diferenta(p1-p2), veti observa ca veti castiga intre 80-130ms. Diferentele la jocurile lente nu vor conta atat de tare insa la cele foarte rapide va fi o diferenta considerabila, CoD, Battlefield, etc.


    Din acest considerent am preferat sa folosesc pana acum monitorul insa a venit vremea sa fac un upgrade la 4k HDR. Singurul TV cu o imagine acceptabila si un InputLag aproape perfect ar fi Samsung NU7100 ( https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/nu7100 ).

    Daca exista cineva de pe forum care stie vreo baza de date cu mai multe televizoare unde s-a testat si InputLag-ul, l-as ruga sa ne-o prezinte aici. Eu pe aceasta o stiu si o folosesc: https://www.rtings.com/tv/tests/inputs/input-lag
    Attached Images Attached Images input-lag-test.png 1.jpg