Single post: Flashlight Fanatics Club

  1. #47 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Urmatoarea intrata ar fi Fenix FD40. Nu vreti sa stiti cat am cautat lanterna asta... si cat m-am rugat de importator, de magazine, de prieteni, etc... In sfarsit, dupa lupte seculare, a ajuns la mine. Si acum ca a ajuns, stau si ma intreb de ce Dzeu ai retrage de pe piata un asemenea model, care are cam orice si-ar dori un EDC-ist serios. Hai sa vedem care sunt atu-urile care o fac atat de dorita:

    In primul rand, este in categoria din ce in ce mai mica a zoomabilelor. Si nu vorbim aici de lanterne zoomabile chinezesti, unde se pune o lupa chioara in fata si aia e (de atunci cand faci zoom out practic se proiecteaza un patrat - ledul in sine). Nope! Practic avem parte de o optica pe care eu o consider superioara chiar si celor de la Led Lenser.

    In al doilea rand, functioneaza atat cu 18650 (are adaptor inclus) cat si cu 26650, cu cea din urma ajungand la niste valori foarte bune (peste 50 de ore pe low - 70 lumeni si peste 300 de ore in eco - 8 lumeni).

    Nu in ultimul rand, are suport pt. tripod (ceva ce in opinia mea ar trebui sa existe pe toate lanternele, no matter what). Ce nu are, este un port de charging... dar cum eu nu incarc aproape niciodata acumulatorii in lanterna, i don't care about that.

    Build quality-ul este de nota 10, exceptie poate doar faptul ca se simte un pic ca se misca acumulatorul in corpul lanternei, dar pun asta pe seama faptului ca am folosit un acumulator putin mai scurt. Mici "aberatii" cromatice pe seama opticii (de care nu cred ca se poate scapa la nici-o zoomabila, indiferent cat de buna ar fi optica), dar in rest... 1000 de lumeni frumosi, de temperatura rece. Imi pare rau, mie nu prea imi plac lanternele cu lumina neutra - stiu ca au un CRI mai mare de obicei, stiu ca evidentiaza un pic mai bine anumite culori, dar eu nu cumpar lanterne pentru fotografie (acolo optime sunt proiectoarele), ci pentru lucru. Iar de cele cu lumina calda, nici nu vreau sa aud!

    O mica ciudatenie la aceasta lanterna, ar fi modul de lucru. E unul foarte bizar, cu care te obisnuiesti mai greu. Mai exact, din OFF, lanterna nu porneste la o simpla apasare. Sau dublu-click. Nope, se porneste tinand apasat 1s. Iar daca tii 2s or so, trece in strobo. La fel, pentru a se inchide, nu apesi pe buton, ci tii apasat. E un pic anapoda, dar hey... nu poate fi totul perfect!

    Va las in compania unor imagini... Enjoy!
    Attached Images Attached Images fenix_fd40_img_8484.jpg fenix_fd40_img_8485.jpg fenix_fd40_img_8486.jpg fenix_fd40_img_8487.jpg fenix_fd40_img_8488.jpg fenix_fd40_img_8489.jpg fenix_fd40_img_8492.jpg fenix_fd40_img_8493.jpg fenix_fd40_img_8495.jpg