Problema e ca nici nu pot scoate un GTA pe Londra ca si acolo sunt probleme cu Brexit-ul si s-ar face interpretari pe seama categoriilor sociale prezentate in joc.
Si nici pe Paris sau Berlin ca societatile respective sunt divizate intre liberali, socialisti si conservatori nationalisti.
Si daca il lanseaza pe America in anii 50-80, tot s-ar face interpretari politizate pe marginea unor controverse din joc.
Eu in locul lor n-as da niciun cent pe ce cred ambele tabere, as lansa jocul ultra-controversat acum si l-as include si pe Trump, as parodia ambele tabere, as face ceva spectaculos din care jucatorii sa traga invataminte la final in privinta ideologiilor.
Dar uite ca reputatia in ziua de azi chiar are importanta in era social-media. Daca vreun jucator de categorie aparte se simte ofensat, ma reclama in presa, la tribunal, va propaga pe tot internetul acuzatiile si eu ca producator o sa am de suferit pe termen lung fiindca nimeni nu imi va mai cumpara jocurile viitoare din cauza reputatiei negative, deci dau faliment.
Pot sa raman si fara investitori si fara parteneri de afaceri daca acestia sunt asociati cu vreun ONG care combate discriminarea.
Producatorii se tem mai mult de categoria jucatorilor SJW-isti progresisti si corecti politici decat de jucatorii conservatori.
Ori Rockstar nu vrea sa coboare la nivelul EA sau Ubisoft, cei de Rockstar nu vor sa ajunga niste "lingai" care sa indeplineasca mofturile doar unei tabere, cea progresista, si pe cea conservatoare sa o denigreze.
E mai nasol sa fii acuzat in ziua de azi de controverse politice/sociale chit ca jocul tau e superb calitativ decat sa ajungi acuzat pentru ca ai lansat un joc nefinisat cu buguri si defecte tehnice, cam asa stau lucrurile in ziua de azi.

Au fost multe jocuri controversate pe teme politice/sociale, iar producatorii nu prea se mai risca. Ca producator nu prea mai ai libertatea creativa ca-n anii 2000.
Ati vazut ca pana si cei de la Sony i-au domolit comportamentul lui Kratos, cum dintr-un ucigas psihopat a ajuns un tata iubitor care ucide doar atunci cand este atacat, ba chiar are regrete despre faptele din trecut?
Un Kratos asa cum era redat in anii 2005-2010 nu mai este acceptat acum de jucatori de diferite categorii ca s-ar simti ofensati.


De aceea e probabil sa mai asteptam mult si bine pana trece faza asta si apare un GTA 6.