Pai consolele nu vor fi afectate deloc de asa ceva. Ele se vor transforma in asa ceva. Iar cu serviciile principale, deja fiecare din producatori dezvolta un astfel de serviciu si da, ca si pana acum, diferenta va fi facuta de jocurile exclusive.

Faza e ca usor-usor, jocurile exclusive vor fi doar cele facute de studiourile proprii, nu si de cele 3rd party care totusi aleg sa mearga doar intr-un singur loc.

Vezi mai nou exemplu cu Quantic Dream si trecerea pe PC a Heavy Rain, Beyond Two Souls si Detroit: Become Human. Si cu siguranta vor urma si altii.

Sunt curios, insa, de ce ai alege totusi in 5 ani, sa investesti 'jdemii de euro pe un PC mega potent, care devine obsolete in 3-4 ani, daca vrei sa continui cu acelasi nivel de calitate in 8K sau ce o fi atunci, cand poti sa dai un abonament lunar, pentru streaming in 8K, fara sa vezi diferenta de compresie sau delay, iar constant acolo sa se faca upgrade hardware astfel incat sa nu simti nevoia sa investesti in alte componente fizice.

Iar toate astea, sa le poti folosi si la birou si pe canapea si pe buda, in tren, whatever.

Inteleg partea de modare a unui joc, poate chiar si cheating daca esti genul, dar oamenii aia cred ca sunt un procent foarte mic.

Si faza tare e ca le poti avea pe toate in acelasi loc.

Vrei exclusive sony? Bagi un abonament de o luna sau cum o fi, joci exclusivul respectiv si gata. Vrei exclusive Nintendo, bagi abonament la ei si joci jocul respectiv. And so on. Iar totul faci din acelasi loc, de pe acelasi PC sau TV sau tableta, fara sa fii restrans de hardware-ul lor fizic.