Pai n-au aratat nimic concret, dar de fapt au aratat niste chestii. Ideea e ca au luat o decizie sa faca ceva public lunar si ma gandesc fix la motivul din spate si anume sa renunte la altfel de prezentari.

Faza e ca si daca anunta PS5 la E3 2020, tot in 2020 iese. Desi acum a fost anuntat oficial (chiar au postat link catre articulul Wired referitor la PS5 pe canalul oficial de twitter) asa ca doar o prezentare grafica + detalii de pricing sa mai faca.

Oricum e clar ca toti lucreaza la jocuri pt PS5, desi tocmai asta nu inteleg eu. Daca toate jocurile ies pe PS5, dar PS5 e compatibil full si cu PS4, iar multe jocuri for fi cross platform, sunt curios cum vor "handle the situation".

Iau ca exemplu Death Stranding - au zis ca iese pe PS4 dar o sa aibe si versiune de PS5. Deci ori jocul iese anu asta sau inceputul anului viitor, pana iese PS5, ori iese in acelasi timp pe ambele platforme.
Dar cum vor proceda? Daca luam versiunea de PS4 si o putem juca si pe PS5, o jucam la "nivelul de detalii" de pe PS4? Sau vom avea automat upgrade la PS5 hardware level, un fel de texture pack? Deci cumparam un joc si jucam pe 2 platforme? Sau trebuie cumparat si pt PS5?
Se speculeaza ca jocurile "next gen" vor fi mai scumpe decat current gen, ceea ce ar putea impinge oamenii sa cumpere jocuri de PS4 si sa le joace pe PS5, daca asta merge si nu se cer bani extra.

Sunt foarte multe intrebari la care vor trebui sa ofere raspuns.