Ce-mi plac mie astia care dorm cu dragnea in brate si dau tot felul de argumente trunchiate, ca punctul de pensii, ca multinationale, stat paralel si alti ficusi de genul asta.

Asta cu punctul de pensie ca a crescut din 2016 pana acum este un mare praf in ochi si palma dupa ceafa, a crescut pentru ca el se ajusteaza automat relativ la rata inflatiei, deci daca inflatia a crescut (ceea ce a crescut vertiginos) si punctul de pensie a crescut dar in realitate nimeni nu a primit mare lucru in plus. Daca e sa privesti in perspectiva aceste cresteri sunt fix un pix si cu marile trambitate cresteri nu iti iei nici un sul de hartie igienica asta relativ la puterea reala de cumparare.

Asta cu pretul crescut la benzina si motorina doar din cauza pretului barilului este iarasi o aberatie cat casa poporului de mare cu tot cu tunelurile de sub ea, in primul rand daca intri pe google o sa vezi ca noi cu preturile actuale suntem doar cu 20 de centi sub Belgia ceea ce spune multe avand in vedere ca probabil ca nivel al salariilor suntem cu cel putin 30-40% sub ei. Dar revenind la ceea ce ziceam la inceput pretul petrolului a avut un nivel foarte scazut in perioada 2016-2019 ceea ce ar fi lasat ceva loc guvernului sa mai traga de pret in jos, dar ei erau prea ocupati cu staturi parelele si ordonate pe justitie.

Aa si btw avand in vedere ca votantii pesede au memoria scurta de pestisor auriu sa iti reamintesc cine a introdus supraaciza la carburant, primul indiciu fiind ca se incepe cu P si se termina cu Onta.

Si o ultima precizare pe faza cu pensiile si salariile, cum zice si colegul de mai sus, banii aia pe care i-au trambitat ei ca ii dau in primul rand au fost luati de la alte capitole bugetare (cum ar fi investitiile) plus imprumuturi pe piata externa la dobanzi de sta bicicleta dreapta fara cric. Si in ultima instanta tot noi fazanii de strada vom fi cei care vor deconta toate miscarile astea de imagine, ca in realitatea asta sunt si nimic altceva.