Quote Originally Posted by mario_1303 View Post
Compari cu PS4 o consola portabila ? New Nintendo 3DS XL tot 200 de dolari a costat.
Si pretul pentru 3DS a fost ales tot ca sa mulga cumparatorii neinteresati. Haide sa comparam hardware cu alt hardware, din punct de vedere al costurilor de productie si al celor de vanzari. Evident ca nu stim costurile de productie pentru ca Nintendo nu le face publice, dar putem estima cu acuratete relativa in functie de celelalte produse de pe piata care au functii asemanatoare.

In cazul asta, cred ca ar fi corect sa comparam pretul consolei portabile cu cel al unei tablete cu specificatii asemanatoare. Iti spun clar ca e overpriced si ca Nintendo vinde hardware ca sa faca castig, spre deosebire de Sony si Microsoft care vand hardware pe zero sau uneori chiar in pierdere pentru ca oricum castiga suficient din jocuri. Switch este empowered de un procesor octa core ARM cu 4 Cortex A57 si inca 4 Cortex A53 si are 4GB RAM.

Pana si in 2017 cand s-a lansat pretul a fost prea mare, dar in momentul de fata procesoare asemanatoare se vand in telefoane/tablete de $100. Exynos 7870 si Snapdragon 450 sunt exemple asemanatoare.

Daca nu ma crezi pe mine cand iti spun ca sunt lacomi, altii mai destepti au concluzionat acelasi lucru. Mare atentie ca analiza e din 2017, dar acum pe Nintendo ii costa mult mai putin sa produca consola, insa o vand la acelasi pret.

Quote Originally Posted by Wikipedia
Fomalhaut Techno Solutions, a Japanese product teardown firm, estimated that the Switch cost $257 to make compared to its $299 MSRP with the Console and Dock at $167 while each Joy-Con cost $45.
Deci acum 2 ani ii costa $167 sa produca consola si dockul, iar acum ei vand doar consola redenumita Lite, fara dock, fara Joy-Cons, cu $199. Daca nu intelegi ca e hotie pe fata nu stiu ce sa mai zic. Pe ei ii costa maxim $100 sa fabrice un Switch Lite, daca nu chiar mai putin.