Daca nu ai probleme pe Windows 7, nu simti nevoia de DX12 si nu ai device-uri care nu merg decat pe Windows 10 (cum am eu), stai linistit acolo. Aproape fiecare update mai imi omoara cate un calculator (la firmele unde ma ocup de IT). Ba crapa reteaua, ba nu mai pleaca dupa update, and so on. Si vorbim de sisteme in mare parte "de firma" (HP-uri si Dell), nu custom stuff (unde e si mai complicata treaba). Daca n-ar fi beleau asta cu autoupdate-uri "la noroc", in rest e decent. Problema e ca la ultimele update-uri majore, practic iti cam reinstaleaza tot Windows-ul. Ai nevoie de timp (in functie de cat de rapid e sistemul tau) si de cate 30-40GB, spatiu pe care trebuie sa ti-l cureti singur, ca deh, Microsoft uita sa faca asta (folositi Disk Cleanup)...

Eu pot sa-ti spun sincer ca nu am NIMIC, dar absolut nimic de care sa pot arata ca merge mai bine decat pe Windows 7 (pe care din fericire il am pe celalalt M.2 si mai bootez de pe el cand "e de rau"). Si spun asta pentru ca nu ma joc pe PC. In rest, nu exista device (am cred ca 40-50 de device-uri conectate pe USB, nu mai vorbesc de clienti) unde sa fi vazut o crestere de viteza sau avantaj de upgrade. Cel mai greu e cu device-urile pt. care nu exista drivere de Win10... sau cu aplicatii mai vechi care nu se comporta prea bine (le treci in compatibility mode). Also, nici in retea nu s-a simtit vreo diferenta de viteza. Ba din contra, atat viteza pe M.2, SSD-uri cat si retea, pot spune ca a scazut. A trebuit sa dezactivez tone de servicii si aberatii care porneau aiurea, ca sa ajung la viteze apropiate de ce aveam pe Windows 7. Unii producatori inca se zbat sa ofere aceleasi performante pe Win10 asa cum le aveau pe Win7.

Interfata e mai putin customizabila, ai in continuare 2 Control Panel-uri (unele functii nici macar nu exista INCA in control panelul nou de Windows 10). Dar nah, se pare ca multora le place.

Ca stabilitate, nu ma pot plange... ba chiar pe sistemul meu mi-a cam rezolvat niste probleme cu standby-ul (care insa nici acum nu e perfect). Driverele deja sunt stabile...

In final, fa-ti un backup (daca nu ai un al doilea HDD/SSD, sau fa-ti un dual boot), joaca-te cu W10, vezi daca-ti place... Eu l-am pus de necesitate, nu pentru ca imi place mai mult.