Quote Originally Posted by 4_2 View Post
Uneori inteleg problema livrarilor prin curier in Ro dar nu inteleg de ce un magazin ca si Altex, cu probabil cea mai dezvoltata retea de retail, nu poate face o chestie simple


  • In magazine se poate pune un disc gol cu jocurile la precomanda, inclusiv CEs
  • Noi, clientii, putem merge in magazin cu lunile sau anii inainte si sa facem o comanda in acel magazin. Plata se poate face pe loc. Nu cred ca ar fi o problema.
  • Produsele precomandate sunt livrate la magazin cu 2-3 zile inainte de lansare(e livrare interna, nu depinde de nimeni decat de Altex) si pot fi ridicate doar in ziua lanzarii pe baza precomenzilor.
chiar nu vad ce ar fi de nerealizat in scenariul de mai sus.
Eu am resuit intr-un final sa cumpar direct din magazin si noroc ca am dat "rezerva in magazin". Cu toate ca aveam precomanda la DS de abia vineri la ora 13 a ajuns la curier in Bucuresti, clar ca nu mai ajungea in Cluj prea curand. In MG din Cluj erau pe stoc dimineata pe la 9, nu inteleg cum nu au putut sa distribuie de acolo copiile pt. oamenii din Cluj? Adica eu dau precomanda, dar pana la urma pot la fel de usor sa merg in magazin sa cumpar de pe raft!? Si asta acuma cu DS, ca in alte dati nu au stoc numai in Bucuresti pe rafturi.

In fine, la 9 dimineata era in stoc magazin "suficient", peste 3 ore iar nu mai era in magazin, apoi peste inca doua ore "produs expus in magazin", apoi iar nu mai era. Am pornit de la servici cu masina si era inca "expus" conform listarii de pe site-ul MG. Peste 40 de minute nu mai erau deloc, nici editii normale, niciunde pe rafturi, nici macar hartiile alea prost printate cum fac ei mai nou. Cum spuneam mai sus noroc ca am avut un produs rezervat si dupa ce am vb. cu domnul plictisit de la "raionul de jocuri" care din cate mi-am dat seama habar nu avea ce e Death Stranding (bine ca lucreaza cu jocuri) mi-a spus sa merg cu el la caserie. Aici am vazut de fapt despre ce e vb. Dupa caserie sunt niste dulapioare, care au avut cateva copii de DS "sub cheie". Tind sa cred ca erau cele rezervate si ca macar la rezervari sunt seriosi cei de la MG. Dar pe de alta parte stiu ca suntem in romania si tot atat de usor domnul ala plictisit ar putea sa vanda cui vroia copiile alea, indiferent de rezervare sau nu. Altfel nici nu imi explic ca ba era expus, ba pe stoc, ba fara stoc. A fost un major F*** up lansarea DS pentru multi dintre noi. Felicitari celor care nu au ramas dezamagiti! Eu sigur nu ma numar printre ei.

Quote Originally Posted by Dant3 View Post
Eu nu înțeleg o chestie. Cum naiba ediția limitată a consolei Death Stranding e in Europa atât de scumpă iar în US e doar 399$? Daca era 399 de euro la noi mai înțelegeam, dar deja au dat-o in diverse ăștia de la $ony.

PS Poate mă face să înțeleg colegul care se ocupa de acest topic.
Nu cred ca e Sony de vina, eu au un pret pentru fiecare consola, iar retaileri probabil cumpara in bulk la "un pret de depozit". Depinde de fiecare cat isi pune peste adaos comercial. De aia vezi discrepante de multe ori, mai evident la emag asta. O consola poate figura de la 1800 la 2300 ron. Dar si la Altex/MG am mai vazut ca unele editii limitate erau peste normalul lor de 400 lei, doar pt. era o editie mai mainstream (see battlefront LE sau CoD LE de pe vremuri).