Ca si individ platitor de taxe e normal sa fii nemultumit, sistemele informatice din Romania nu au fost introduse corect ex: exista tot felul de aplicatii fiscale care nu comunica intre ele si desi ai platit taxe catre stat esti penalizat pentru ca "portofelul virtual" nu comunica cu "eFinante"

Eu doar am spus ca in Romania sunt mai putini bugetari ca in multe alte tari Europene (procentual) ... evident nu putem pune ca simplu etalon ca asta e motivul pentru care segmentul bugetar merge bine sau prost.

Un reboot al sistemului nu se poate face oricum fara un efort Sisific.

Eu doar am incercat sa subliniez, schimbarea vine din noi, nu de la guvern, nu de la bugetari, nu de la segmentul privat, nu de la legi, nu de la medici sau mai stiu eu ce ... din pacate noi ne raportam la "apropiati" sau la cei cu care interactionam regulat, ceea ce, de cele mai multe ori nu reprezinta un sistem corect de raportare, sa nu uitam, Romania e inca o tara rurala, depopulata cand vine vorba despre top-talent (si nu ma refer la faptul ca nu exista, ci la faptul ca multi oameni din aceasta categorie au plecat din tara ex: in Cehia-Praga lucram end-2-end numai cu romani, de la customer support, la tech L1 , L2 si arhitectura, la o companie de IT mica de 1200-1400 oameni insa foarte influenta pe nisa unde evolua).

Problema majora a Romaniei este invrajbirea, societatea e segmentata si extrem de invrajbita:

bugetari vs privati
pensionari vs angajati
tineri vs batrani
femei vs barbati
partidul x vs partidul y

Eu ma intreb asa ca prostu, oare nu toti vrem aceelasi lucru ... sa ne fie mai bine, de ce naibi atunci nu gasim acel balans care sa ne permita sa inaintam in directia corecta.

Tot ca o poveste, daca va uitati atent la scandaluri intre diferitele partide din Romania, cearta e doar una de principiu, uitand ca rolul lor este sa serveasca cetateanul, sunt de acord, exista diferente intre un partid social si un partid liberal, dar exista si puncte comune (si nu .. nu ma refer la pensii speciale / legile justitiei sau mai stiu eu ce prostie) ci la lucruri constructive, cum ar fi ... sistemul national de drumuri, sistemul de sanatate, colectarea de taxe si impozite.

Evolutia acestor "puncte comune" trebuie cuantificata, parametrizata si ar trebui urmariti dragii nostrii guvernanti trasi la raspundere, ok .. inteleg ideologii politice diferite, dar fundatia ... fundatia trebuie construita cumva.

**am editat pentru ca am scris cu fundul .. sorry e 7:28 dimineata si eu am dormit in noaptea asta doar 3 ore brain malfunction