Eu as zice ca, din moment ce TLoU a fost unu din jocurile deceniului trecut (nu doar inovatie, cat poveste, personaje, atmosfera, sentimente), daca in 2 continua si imbunatatesc formula, o sa fie un pretendent serios la GOTD urmator, nu doar la jocul anului.

Ideea e ca, asa cum zice si Dant3, din ce au aratat pana acum, a parut ceva mediocru cu ceva sclipiri, dar in mare, doar un shooter mediocru. E posibil ca asta sa fie si motivul pentru care l-au tot amanat, pentru ca nu are acel wow factor pe parcursul jocului, decat in cateva momente.

+ de asta, noua generatie de console va aduce foarte multe lucruri noi, exclusive dar nu numai, lucruri pe care probabil nu le puteau face pe generatia actuala din lipsa de resurse hardware, deci e posibil sa fim surprinsi chiar si de o continuare "normala" a God of War (un joc bun dar nu excelent) sau Horizon Zero Dawn 2, sau altele.

Ideea e ca vor putea implementa anumite lucruri, poate un AI mai complex, poate ceva asemanator RDR2 (la nivel de interactiune cu NPC dar nu numai - RDR2 a excelat la multe capitole, story, productie, creativitate... dar a avut si multe minusuri grave), iar daca au buget si resurse hardware pentru a implementa lucruri care fac jocurile mai realiste, mai credibile, poate si un joc No Name sa fie peste ceva atat de hype-uit cum e Cuberpunk.

Dar revenind la joc, asteptarile in mod clar vor fi mari si le va fi destul de greu sa "deliver" ce asteapta oamenii, adica ceva excelent.