O sa fac o comparatie cu fotbalul. Stii cum fanii Dinamovisti si Stelisti sunt adversari de moarte, nu? (pe vremuri mai mult, ca starea actuala a fotbalului de la noi i-a indepartat pe multi de fenomen). Asa...acum. Sunt doua tipuri de suporteri: aia care sunt mai mult anti-stelisti decat dinamovisti si aia care sunt mai mult dinamovisti decat anti-stelisti (si asta se aplica si in tabara cealalta).

Ca sa revin in lumea consolelor, tu pari mai mult anti-PS decat fan Xbox, atat de mult pare ca te afecteaza niste oameni pe care nu ii cunosti de pe internet cand fac cine stie ce glumite legate de platforma ta preferata. Eu inteleg inflacararea, dar pana la un anumit punct. Trebuie sa te mai si detasezi uneori, ca prea le iei de-a gata. PS3 era hulit de toti ca "it has no games", nu i-a tinut nimeni in puf, lasand la o parte faza cu pretul care i-a indepartat pe multi. Pe parcurs s-au redresat si au scos jocuri, oamenii de asta sunt atrasi cand vine vorba de o consola. Degeaba ai cea mai puternica consola de pe piata daca jocurile pe care le scoti sunt mediocre sau pot fi jucate bine mersi pe un PC la o calitate mult mai buna. La fel si PS4, lumea nu l-a cumparat pentru Knack, ci pentru exclusivele care urmau sa iasa, niste jocuri foarte bune pentru o generatie de tranzitie.

Pentru binele tau, eu chiar imi doresc ca Xbox sa aiba macar o chestie peste PS, ca nu de alta, dar nu te vad bine cu oamenii de pe internet daca vor incepe sa faca cine stie ce memeuri. Daca tu crezi ca oamenii migreaza de la o platforma la alta, in functie de care este mai puternica cand vine vorba despre specificatii, inseamna ca nu prea cunosti acest fenomen. Oamenii se tin de platformele respective pentru ca le ofera exclusive, restul e can-can. Daca Sony scoate PS5-ul de 2 ori mai slab ca un Xbox, dar au acelasi lineup de jocuri bune ca in ultimele generatii si storc si ultima resursa din ce au, sa fii convins ca tot va fi cumparat in numere mari, pentru ca oamenii vor Bloodborne, GT, TLOU, GoW si toate celelalte. La fel si la Xbox, oamenii vor Gears, Halo, Forza, etc.

Te cramponezi in niste detalii care nici macar nu conteaza, in the grand scheme of things. Daca esti gamer care se respecta, intelegi ca sweetspot-ul in acest moment este sa ai un PC decent, PS si Nintendo pentru diversitate. Xbox nu aduce niciun beneficiu real acum, in afara costului de achizitionare. Daca se va schimba cu ceva asta, ramane de vazut, nu mai e mult pana aflam.