Quote Originally Posted by Ultranativ View Post
Comparatie, inainte am avut iph6, luat nou, dupa 2 ani, bateria ma tine 3h, ecranul incepea sa fac figuri, pierdea semnal si imi lua 1-2 min sa deschid mailurile si store-ul.
Haideti totusi sa vorbim on topic iar daca facem o comparatie, sa fie ceva realist, nu doar de dragul de a jigni aiurea.

Ca fapt divers, pe iPhone 4S, cand dai sa deschizi mail-u sau AppStore-u dureaza 4-5s secunde pana devin functionale. Nici la restart telefon nu dureaza 1 minut pana devine functional.

Ciudat ca spui asta de Note 9. Ma joc destul de des cu un Note 9 si diferentele dintre "day 1" si acum sunt colosale. Timpul de intrat in aplicatii sau de schimbat intre ele sau de pornit rapid camera si facut o poza sunt mult mai mari decat initial (si stiu pentru ca am testat o gramada la inceput). Acum stai 2-3-4s de cand apesi pe aplicatia camera si faci o poza si o si proceseaza/salveaza. Initial era totul in max 1s.
Iar la schimbarea dintre aplicatii, daca nu sunt aplicatii din care tocmai ai iesit, dureaza 3-4-5s pana revine la starea anterioara, desi are RAM suficient (are modelu de 512, deci cu 8GB RAM).
La fel si cand scoti pen-u si-ti pune acel meniu animat. Inainte era absolut instant. Acum dureaza 1-2s, daca nu chiar mai mult.

Poate ca nu pare mult, dar asta inseamna 2-3-4x mai lent.

Chiar am facut recent (app 2 sapt) niste comparatii basic intre Note 9 si iPhone X al meu si desi mie mi se pare ca X-u s-a ingreunat teribil in ultima vreme, tot deschide absolut tot putin mai rapid decat Note 9. Incluiv boot time.

Nu cred ca e cazul ca transformam thread-ul intr-un versus Android v iOS sau sa ne laudam cu ce super telefoane avem noi care dupa 4 ani merg mai bine decat in prima zi.
Inteleg ca eu am gresit cand am facut comentariul initial si v-ati activat cu totii, dar cred ca ne putem muta pe un thread de Android sau iOS sau sa facem unu de versus, cu teste reale si fapte reale, in care sa discutam civilizat.

E un fapt arhi cunoscut faptul ca toate telefoane se incetinesc in timp, iar pe Android, acest lucru se intampla mai rapid decat ar avea sens dpdv hardware si de cat ar trebui sa faci pasu la urmatoarea generatie.

Faptul ca e device-ul tau si te-ai obisnuit cu el si nu-ti mai dai seama de diferenta aia de 2-3s in plus fata de day 1, nu inseamna ca nu a incetinit, ci ca te-ai obisnuit tu cu el.