Single post: Un TV nou pentru consola mea!

  1. #963 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Halou, ce televizoare folosiți mai nou pentru gaming? Eu am rămas cu un full hd luat in 2013, un Samsung F6500 care e superb din punct de vedere al imaginii si a uniformității negrului, doar in bezna totala si fara a fi afișat ceva pe ecran se vede putin putin putin bleeding într-un colțișor, chiar l-am nimerit bine!

    Acum doi ani si ceva am vrut sa trec pe un TV 4K HDR, un Samsung KS9002 care avea flashlighting, clouding, bleeding atât de urât încât iti venea sa bagi in el ranga!! Nu ma puteam uita la el nici in SDR dapoi in HDR(vedeti poza atasata in SDR). L-am returnat si nu am mai căutat altul cu ideea ca daca un TV care initial la lansare a costat 8000 de lei(eu l-am prins redus la 3999) arată in halul ăla probabil ceva mai bun nu as fi gasit, de OLED nu aveam bani! Tin minte ca si userul @Dinamovistul a avut aceleași probleme cu un KS9002!

    Acum că anul asta apar si consolele noi de gaming iar ma bate gândul să-mi iau un TV, nu e graba, probail il voi lua in toamnă când mai pică preturile la modelele 2020. Loc sa acomodez un TV mai mare de 49" in camera unde vreau să-l pun nu am.
    Samsung pică din start, lipsa suport DTS si Dolby Vision / Atmos nu ma încântă. Am mai ochit Sony XH95 care anul ăsta va veni si in dimnesiune de 49", aștept review-urile sa vad cum se comportă cu uniformitatea negrului si blooming-ul! Am fost cu ochii să-mi iau LG Nanocell SM9000 dar acel panou IPS nu prea ma încântat iar dimming-ul e de jenă si blooming-ul la acest TV e nasol rău, in rest ca design, specificatii, web os, telecomandă mi-a plăcut mult!!

    La CES 2020 si Sony si LG au anunțat OLED-uri de 48" lucru care ma bucurat, de mult tot ma întrebam de ce oare nu le fac si in dimensiuni mai mici!
    Deci probabil voi alege intre acel Sony XH95 si LG CX, doar ca imi e puțin frică de OLED si problemele de burn in, din fericire eu nu ma uit la cablu tv, voi rula mai mult filme, seriale Netflix si alte surse si gaming de pe consolă.

    Aveti OLED-uri pe care vă jucați? Daca da de cati ani si cam cate ore jucati pe zi, cate ore de vizionare ați adunat in total, ati întâmpinat probleme?? Mie imi e cam frica de HUD-urile acelea statice din jocuri sa nu creeze probleme. Iar la filme ma uit doar cu subtitrari si văzusem cum că cei de la RTINGS aminteau de ele, nu sunt statice dar sunt afișate in mare parte in aceași zonă.

    Nu-mi permit sa schimb TV-ul după 2-3 ani, trebuie sa mă țină circa 7 ani si de aici temerile cu OLED.
    Attached Images Attached Images dsc02263.jpg