Recomand 100% OLED, daca vrei sa scapi de clouding/bleeding etc.


Eu am un LG 65B6 de vreo 3 ani. Ma joc cam 600-800 ore pe an. Ma uit la filme, cablu TV, stiri/sport, Netflix, YouTube etc. Nu am vazut nicio urma de Burn In pana acum pe el. Important este sa variezi continutul. Daca te uiti 12 ore zi la un canal TV (de stiri gen) exista posibilitatea sa faca burn in de la bezile respective.


Legat de jocuri, am jucat destul cu HUD-uri foarte proeminente (spre ex: toata seria Kingdom Hearts) si nu am avut probleme.
La filme si seriale, chiar si la unele jocuri, folosesc subtitrari. Momentan n-am vazut nicio diminuare a luminozitatii in zona respectiva.
TV-ul are un sistem de refresh al pixelilor, care porneste odata ce l-ai stins, dupa ce a fost folosit cel putin 4 ore cumulat. Este foarte important sa nu scoti TV-ul din priza, ca acesta sa isi poata face in spate aceste cicluri.
Pe OLED-urile mai noi, LG a introdus si alte sisteme care mai diminueaza riscul de BurnIn, cum ar fi diminuarea luminozitatii logo-urilor canalelor TV etc.


Eu am de gand sa il schimb anul asta cu un LG 65CX, pentru PS5 si nu numai. La ce dimensiune iti doresti tu, cred ca ti s-ar potrivi la fix 48CX. Astept si eu cu nerabdare reviewurile noilor OLED-uri, care probabil vor veni in primavara. Ca o sugestie, incearca sa iei TV-ul de Black Friday sau la inceput de 2021, cand vor avea cam aceleasi preturi ca de BF.
Spre exemplu, LG 65C9 era ~9500 de BF, iar de vreo luna a inceput sa aiba cam tot acelasi pret. Ma astept ca 48CX-ul sa fie undeva la 4000 de BF sau chiar mai jos.