Quote Originally Posted by wd87 View Post
tu nu ai inceles ce am spus..... PS4 a vandut mai mult cand era full price, PC a inceput sa vanda mai mult cand avea pret la reducere, PS4 a facut mult mai multi bani ca PC, tu ce ai vrea? sa vinzi 100.000 unitati la $60 bucata, sau 200.000 unitati la $10 bucata?

+ ca tu incerci sa arati ca vai jocurile vand bine si pe PC... dar ce nu realizezi tu e ca ai dat un exemplu a unui joc care isi are audienta pe platforma PC, de ce nu zici sa comparam Call Of Duty? acolo consolele vand 90%, ce mai zici? de ce nu compari Fifa? consolele vand 99% acolo
Tu trolezi iar sau e doar analfabetism functional? Hai sa disecam toata discutia ca pentru ora de logica din clasa a 9-a atunci.

Argumentul initial (A1) este cel al lui fdkenzo, care spune "mie unul mi se pare o strategie buna ce face acum Sony, atrage noi cumpărători de consola prin listarea acestor jocuri pe PC.". Destul de evidenta ideea, nu? Implica ca Sony ar vrea sa isi largeasca playerbase-ul atragand o parte din gamerii de PC.

Rukax aduce un contra-argument (CA1) foarte bun, si anume ca el nu crede ca Sony are nevoie de un segment de gameri care se joaca pe PC. Acesta este demonstrat de urmatoarea implicatie din acelasi post: "Plus ca ar fi unul foarte mic." (P1). Adica motivul pentru care Sony nu ar avea nevoie de gamerii de PC este pentru ca acestia sunt in numar mic.

Insa demonstratia pentru CA1 este invalida, deoarece propozitia P1 este neadevarata. Sursa mentionata de mine demonstreaza asta prin numarul de vanzari witcher 3. Din nou, in caz ca nu ai retinut, P1 implica ca segmentul de jucatori de PC este unul foarte mic (i.e. un numar mic de oameni se joaca pe PC). Ceea ce clar nu este adevarat, vezi vanzarile Witcher 3. Cati anume l-au cumparat la pret intreg sau la jumatate pretul sau la $1 de pe humble store nu este relevant, deoarece discutam de numarul de oameni care se joaca pe PC.

Mai mult decat atat, chiar daca pretul la care acestia l-au cumparat ar fi relevant pentru ce am zis mai sus (nu este), chiar in poza ta ai aratat ca 31% din vanzarile din 2015, adica la pretul intreg, au fost pe PC. 31% este un numar enorm pentru o companie. Daca Sony ar reusi sa converteasca pana si 10% din jucatorii de PC la PS5 tot ar avea un profit enorm. (P2)

Tinand cont de (!P1 / P1 neadevarata) si (P2) rezulta ca CA1 este invalid si, deci, A1 valid, pana la proba contrarie. Nimic din ce ai spus tu nu are nicio relevanta pentru discutia noastra. Practic te-ai bagat ca musca-n lapte. Nu e neadevarat ce spui tu acolo, intr-adevar developerii au cea mai mare marja de profit de pe PS4, iar apoi de pe Xbox. Dar... asa, si?