Degeaba ziceau aia, nu vinde nimeni in pierdere - aia a fost acum 20 de ani, de atunci nu s-a mai intamplat. Pretul de fabricatie al consolelor a fost mereu ~200 si ceva.
E la fel ca la celelalte industrii - un produs costa 200$ de fabricat si il vinzi cu 1000$ (vezi telefoanele astea "high end" de la Apple, Samsung, Google, samd), sau chiar noile placi video.

Totul se dezvolta de la inceput pe baza unui buget. Nu e ca si cum cipul video costa 400$ sau SSD-ul ala de 1TB din Xbox este 200$. Desigur, orice e posibil, dar cel mai probabil SSD-ul ala pe ei ii costa 50$.

Also, nu uitati - generatia asta de consola reprezinta cel mai mic avans computational de la vreo generatie de console la alta. In trecut au fost treceri de multe nivele de magnitudine mai mari, de la o generatie la alta.
Ganditi-va numai ce a insemna trecerea de la 512MB RAM la 8GB.

Singurele mari diferente sunt la SSD (si asta doar daca jocurile vor si fi programate din start cu gandul la el) si RTX-ul de generatie mai noua.

Iar referitor la SSD, e asa pentru ca asa au vrut ei. Pentru ca puteau lasa devii sa faca jocurile cum considerau ei, pentru SSD si/sau HDD si fiecare era liber sa-si puna in consola orice voia, HDD sau SSD.

Iar cel mai bun exemplu de asa da este Ghost of Tsushima. Se vede clar ca nu ai nevoie de SSD pentru loading (chiar si la fast travel) de 2-3s, la fel cum poti avea loading de ~2min chiar si pe SSD (vezi RDR2 pe PC cu SSD). Totul depinde de cum vor ei sa se faca incarcarea (la RDR2 spre ex, au insistat ei sa incarce tot engine-ul deodata + cine stie ce alte chestii extra).

Asa cum am mai spus de atatea ori din februarie sau cand a fost marea plictiseala de conferinta, totul tine de devi, mai exact daca ii vor convinge Sony si Microsoft pe toti sa treaca la asa ceva sau nu.

In cazul Sony, nu doar sa-i convinga sa treaca la programare pentru SSD, ci sa demonstreze adevarata utilitate a SSD-ului asta high speed, adica sa demonstreze cu ce e mai bun un SSD High Speed vs unu din ala ieftin (din PC-uri) sau chiar vs ala din Xbox.