E mega vrajea. Epic vrea doar sa faca mai multi bani si de aici - nu ca ar duce lipsa de bani.

Daca nu le convine, sa-si faca singuri telefon cu OS si Store propriu si gata - asa cum au facut pe PC-u acel Epic Store.

Ce nu realizeaza ei e ca atat Apple cat si Google au in spate zeci de ani de munca, prin care ar fi putut sa dea fail (vezi Nokia spre exemplu care daca se baga cum trebuie in treaba asta, putea sa fie in locul Apple, dar nu i-a dus capul) si ca again, au semnat un contract foarte clar in momentul in care au dat aplicatia la publicat - nu le convina, sa mearga linistiti in alta parte.

Parerea mea sincera este ca desi inteleg situatia si 30% din fiecare tranzactie este mult, atata timp cat semnezi ceva, iti asumi. Nu-ti convine, esti liber sa-ti iei jucariile si sa te duci in alta parte (ca atunci cand faci un imprumut la banca - nu-ti convine, incerci o refinantare in alta parte cu dobanda mai mica si gata - dar nu te apuci de capul tau sa nu le mai dai dobanda sau sa-i dai in judecat pentru ca ti se pare prea mare).

Si again, nu inteleg de ce nu se plang de exact acelasi lucru si pe PS sau Xbox.
Anywho - sper sincer sa nu aibe castig de cauza si chiar daca vor vrea sa renunte la prostia asta si sa relanseze aplicatia as before, sa nu le mai accepte nici Apple si nici Google si sa-si respecte propriul regulament, sa baneze developer account si gata.
Sa-si incerce norocul in store-ul de Windows Phone, Huawei si care mai sunt - eventual prin China.

Also, din textul de mai sus - iPhone-urile si iPad-urile nu vin cu absolut nicio aplicatie third party instalate - cam cum e cazul cu google phones - Pixel.
Toate astea vin doar cu aplicatii proprii si acces la serviciile lor.