Quote Originally Posted by ymy View Post
Salutare tuturor!
Tocmai am aflat astazi, o veste care poate fi catalogata drept proasta, pentru cei care suntem in tabara play station. Microsoft tocmai a achizitionat ZeniMax Media pentru 7,5 miliarde de dolari. Stim cu totii ca Bethesda Softworks, este parte a ZeniMax Media.
Deci, Bethesda este acum proprietate Microsoft. Foarte probabil, viitoarele jocuri din francizele: The Elder Scrolls, Fallout, Doom, Dishonored, Wolfenstein si altele, ar putea fi foarte bine doar exclusivitati xbox.
Si tot foarte probabil, cei care indragesc aceste francize, printre care ma numar si eu, vor trebui sa ia in considerare si achizitionarea unui xbox pe viitor.
Eu spun că toată lumea ar trebui să se calmeze după știrea asta. Sunt ferm convins că și în cazul în care vor deveni exclusivități, vor fi "timed exclusives pt. o perioadă xy". Totodată, Microsoft e o companie care s-a dovedit că nu prețuiște exclusivitățile la fel ca Sony și că e în beneficiul lor să vândă jocuile pe cât mai multe platforme (vezi doar Ori and the Will of the Wisps cum a aparut săpt. trecută pe switch).

Nu în ultimul rând, Microsoft vede viitorul în Game Pass, un fel de Netflix al jocurilor. Deci în cel mai rău caz vor aduce acest abonament și pe playstation (cum umblă zvonurile că va sosi în curând pe Nintendo Switch).

În cel mai rău caz, va trebui să aștepți până la un an să joci jocurile menționate mai sus pe Playstation. În cel mai bun caz, plătești Game Pass sau echivalentul pe playstation. Oricum, schimbările nu se vor vedea de mâine încolo... aceste achiziții pe lângă că durează mult, primele jocuri care sunt momentan în dezvoltare sigur vor apărea pe toate platformele pentru care au fost create (Bethesda face multiplatform cam tot). De abia la următoarea generație de jocuri vor interveni eventual astfel de afaceri.