Eu vad doua categorii de oameni care iau politica prea in serios:

1. Frustratii / Victimele care dau vina pe sistem in loc sa isi asume esecurile proprii. De exemplu taximetristii, care din cate vad au pretentia sa aibe curse de 15 euro in loc de 15 lei si dau vina pe politicieni. Sau, mereu ne aduc aminte ca daca nu era taximetria alternativa era sa dea in cap la oameni.
Si la fel sunt o multime de tineri care ori nu au bacul ori au facut o facultate low-profile si se plang ca nu castiga mii de euro;
sau oameni in toata firea frustrati de frustrarile zilnice sau plictiseala crunta, care in general mai stau toata seara pe Antena 3 sau RTV / Romania TV whatever.

2. Tineri cu energie, mici revolutionari wannabees care cauta foarte puternic sa se afirme. Aici e cazul si lui @ignognito. Da in ciuda indoielilor asupra sanatatii sale psihice, il consider un fel de tanar revolutionar care vrea foarte mult sa se afirme, lucru deloc gresit, dar in lipsa de metode ajunge sa se faca resimtit pe forumuri. Scriitorul meu preferat, Nassim Taleb vorbeste despre ce inseamna lumea de azi, unde eroismul nu mai e deloc valorificat, si poate suntem prima generatie care simte asta.

Esti tanar, vrei sa arati cat de tare / super erou esti. Ce faci? Sa te duci in armata? De unde ca la primul razboi cu o bomba se termina tot. In politie? Sa fii de rasul tarii ca te au interlopii la mana. Sa devii profesor universitar? Toti studentii te iau la misto, singurul interes e sa ia un 5.

Asa ca multi aleg varianta tanarului revolutionar (fie extremist) in mediul online, facebook, forumuri, reddit, you name it.
Ei isi doresc de fapt ca Romania sa fie intr-o stare irecuperabila. Pentru ca asa sa aibe motiv sa fie nevoie de oameni destructivi ca ei.
Si nu numai la noi, si in alte tari e acelasi fenomen.