Man, in sfarsit vad si eu o abordare misto la modul in care sa foloseasca 5G-ul, si voi spuneti ca e naspa. De ce sa stau cu 5G-ul pornit (stiind ca imi consuma mai mult), in aplicatii care nu au nevoie de net (sau au nevoie cum e email-ul la mine, odata la 15 minute)? Mi se pare foarte desteapta ideea de a folosi 5G doar atunci cand ai nevoie, si sa nu stau eu sa ma gandesc ce are nevoie si ce nu. De exp. pornesc navigatia... eu habar n-am cand are nevoie de date mai multe sau mai putine... daca aplicatia cere 5G, atunci trece pe viteza mai mare si isi face treaba, fara sa stau eu sa fac switch-uri. Dupa care trece la loc, cand nu e nevoie.

Uite eu fix asta mi-as dori pe 4G-ul actual. Sa ma lase pe 3G (sau chiar GSM/2G daca se poate) cand il folosesc normal, si sa treaca pe 4G doar cand vede ca rup la date. Din pacate, nu face asa... si de cele mai multe ori semnalul 4G e prost, si imi RUPE bateria, pur si simplu (e lucru valabil la orice telefon, nu doar la iPhone-uri). Cu cat e semnalul mai prost, cu atat se creste puterea pe antene, pentru a contracara. Therefore, consum mai mare, overheating, etc. La mine diferenta dintre 4G si 3G pe baterie e enorma aici in zona, la birou. Cred ca pierd peste 20% extra doar stand pe 4G. E si motivul pt. care am trecut aproape complet pe WiFi Calling.

So, din punctul meu de vedere, o idee foarte desteapta. Sper sa o combine cu WiFi-ul (asa cum fac unele telefoane cu Android), ca sa-ti permita chiar ca atunci cand vrei super speed, sa transfere atat pe WiFi cat si pe 5G. In felul asta, ai si cea mai mare viteza posibila, si ai si consum redus atunci cand nu e necesar. De exp. cand e telefonul in idle. Daca nu face nimic download, de ce sa mai stea pe 5G si sa consume aiurea?