Conform contractelor de munca, indiferent de functie, in majoritatea companiilor nu ai voie sa faci glume de niciun fel in timpul programului.
Orice gest sau vorba care poate sa distraga alt coleg de la efectuarea unei sarcini poate sa atraga de la sine sanctiuni sau incetarea contractului de munca. Eu consider ca e foarte corect asa. Esti platit sa MUNCESTI, nu sa faci glume, sa vorbesti despre anumite subiecte sensibile precum politica/ religie/fotbal sau sa agati colegele.

Pentru glume proaste si discutat subiecte sensibile exista pauza de masa, iar pentru flirt exista cluburi, sali de lectura, baruri, cafenele, workshopuri, petreceri, concerte, mall-uri, parcuri, sali de sport, facultati.
Iar daca e pandemie, exista Badoo/ Tinder/Instagram/Facebook sau ....videochat, in functie de preferinte.

Bine ar fi daca ar combate si jignirile dintre baieti pe baza de intelect. In 2020 n-ar trebui ca un coleg sa te mai faca "prost", "tampit", "noob", "idiot", "retardat" pentru o simpla greseala.
Nici macar team-leaderul ca nu scrie in fisa postului sa insulte si sa injure angajatii mai slab pregatiti sau incepatori.

Pana la urma, angajatii de la resurse umane sau managerul sunt singurii care pot sa te evalueze si sa-ti comunice nivelul de performanta si intelect. Ar trebui ca respectul reciproc sa fie obligatoriu oriunde, indiferent ca lucrezi pe santier, la supermarket, in restaurant, banca, call-center sau companie IT.