Păi serios acum, e un produs Facebook, ce ai fi vrut, să-ți ceară cont de Google? Cât despre whataboutism, e bine că avem toți conturi de Microsft Live, Gmail, Whatsapp, etc... dar problema de fapt e privacy-ul la o cască VR, unde pana mea, 99% din timp te joci. E fix aceeasi chestie ca la PSN, dar acolo vad ca nu se mai plange nimeni. Nici macar dupa ce am aflat ca ne tineau datele personale in mod text, necriptat.

Nici eu nu vreau sa conving pe nimeni de contrariu, doar ca am vazut destul de multe posturi d-astea (culmea pe Facebook), cu indivizi care se plangeau de faptul ca ii forteaza sa foloseasca acel cont de Facebook. Oameni pe care dupa ce m-am uitat pe profilurile lor, erau prezenti pe TikTok, Twitter & Co. Din punctul meu de vedere, e o ipocrizie.

Ca o concluzie (personala): nici Valve Index-ul (VR-ul celor de la Valve) nu functioneaza fara cont de Steam, cum nici VR-ul de la PlayStation nu functioneaza fara cont de PSN. Asa ca nu vad de ce ar fi produsul celor de la Facebook diferit. In final, Facebook nu obliga pe nimeni sa le cumpere VR-ul, asa cum nu o face nici Valve, Sony, HTC, etc... Iar in ziua de azi, daca ti-e frica de privacy, ar trebui sa arunci orice e conectat la internet si sa te muti in padure. Nu mai exista asa ceva.