Quote Originally Posted by fdkenzo View Post
^
Ambele console au la baza hardware RDNA2! Ce treaba au numărul de CU si frecventa .... si cum trag unii concluziile doar din asta, sa ajungi sa spui ca una este RDNA1.5 alta 2.0, nu stiu sa răspund.
Sa revin, ambele console au GPU RDNA2, Microsoft merge pe o “reteta” mai tradiționala fara a cosmetiza prea mult acel GPU si de aceea ei zic ca este “full RDNA2” (cand de fapt tot e costum, probabil au uitat ca nu exista Infinity cake pe XSX/PS5). Pe cand Sony au mers pe acelasi GPU RDNA2 doar ca este mult mai cosmetizat, au scos functii pe care au considerat ca nu le trebuie si au “îmbunătățit reteta” acestui RDNA2 dupa nevoile lor.
Diferențele se fac prin metodele fiecărei companii de a împinge tehnologiile software cat mai departe, gen VRS, Directx12 s.a.m.d. Iar Sony are la fel propriile soluții (diferite), care oferă exact acelasi lucru.
Ca sa iti dau si un exemplu, Sony are Tempest Engine, MS normal ca nu are cum sa aibe TE, insa vin si ei cu o solutie proprie care sa combată acest lucru.
Ca sa si închei, ambele console au la baza acelasi RDNA2, si punct. “Terminați-va cu prostiile astea amețiților”
Greu cu engleza, mai citez o data articolul "Xbox Series X|S are the only next-generation consoles with full hardware support for all the RDNA 2 capabilities AMD showcased today." Au trecut 24h de la afirmatia asta si nu am vazut pe absolut nimeni de la Sony sa vina cu vreo infirmare, au tacut malc, putea sa spuna ca au features asemantoare dar nimic!

"Pe cand Sony au mers pe acelasi GPU RDNA2 doar ca este mult mai cosmetizat, au scos functii pe care au considerat ca nu le trebuie si au “îmbunătățit reteta” acestui RDNA2 dupa nevoile lor." - esti tu cumva insider la Sony si nu stim noi? adica stai sa inteleg, Sony a cumparat chip-uri AMD RDNA2 si le-a ciuntit (adica au taiat features care vezi doamne nu corespundeau exigentelor lor, gen machine learning, tu te auzi ce debitezi?) - e clar ca nu e bazat pe full RDNA2 pentru ca ar fi fost pur si simplu o stupiditate din partea lor sa plateasca pt chip-uri scumpe pentru a fi gimped! si atunci ne reintoarcem la teoria ca PS5 nu este altceva decat un RDNA1-RX5700XT imbunatatit cu software ray tracing si customizat cu features in-house pentru a semana cat de cat cu un RDNA2!


Ca sa inchei, based GPU de PS5 nu inseamna ca este rdna2, din moment ce pentru AMD, pentru a avea aceasta titulatura, trebuie sa aiba o serie de features pe care evident ca PS5 nu le are (.....asa ca based RDNA2 e fix ca si cum ai spune ca Dacia e bazata pe Renault)