Single post: Gears of War 5 - Gears 5

  1. #93 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Problema cea mai mare este ca se folosesc de niste "tehnologii" care sunt ca un cancer pe console, gen Dynamic Resolution sau VRS (Variable rate shading), in loc sa se focuseze pe calitate/claritate, chiar si la o rezolutie mai mica, dar fixa.

    Daca ne uitam la prima poza atasata, este penbil sa vedem astfel de rezolutii pe next gen si ne intrebam - ce naiba am avut pana acum?
    Pentru ca pot sa jur ca acelasi lucru era valabil si la One X (ce vedem la Series X acum).

    Problema e ca nu e clar daca e asa doar un frame random luat de ei sau cat de reprezentativ e.
    Corect ar fi trebuit sa zica: 80% din timp jocul ruleaza la 2400x1200, 15% din timp la 2800x1400 si 5% din timp la 1600x800.
    Peste toatea astea cel mai absurd e ca jocul are un "4k" stamp si aia e - desi e posibil ca in 4K sa stea 1 frame odata la 2h, cand stai pe loc si te uiti la pamant sau la cer.

    Problema e ca dynamic resolution aia e cancer, e mai rau decat fara antialiasing pt ca nu e constant, ai zone cu fine details urmate de zone cu ditamai pixelii vizibili peste tot.

    Also, in clipu de mai sus, DF zice de VRS - "basically allows for a higher average resolution" - asta e fals - ce face VRS e ca iti lasa zone in imagine cu lower resolution, e half si quarter resolution (chiar le si zice apoi: red = full resolution, yellow = half resolution, green = quarter resolution).

    Perceptia pe care ei o lasa pt average user e ca VRS = good thing, increases resolution cand de fapt nu e deloc asa. VRS e un cancer si sper sa dispara cat mai curand din jocuri.

    Daca facem o analogie, tot ce tine de ecrane e "hai sa facem ecrane mai bune ca sa vedem more details in the shadows" (HDR) in schimb VRS = hai sa avem quarter resolution in the shadows

    In schimb, series S pare o gluma, 720p - stai sa vezi cand vom avea actual next gen engines care vor avea mult mai multe detalii in joc, texturi mai mari si multe poligoane si raytracing in toate. Ce vor face cu Series S? 720p standard si va scadea la 480p? Asta pe un TV 4k?

    Astfel ca daca la PS5 totusi apreciez acel controller care aduce ceva nou la "next gen", fara el nicio consola nu este "next gen", future proof, samd. Toate sunt facute in asa fel incat sa se implementeze cat mai multe metode de a ne pacali ca jocul ruleaza la o rezolutie, cand de fapt el ruleaza mult inferior.
    Attached Images Attached Images whatsapp-image-2020-11-03-21.54.36.jpeg whatsapp-image-2020-11-03-22.05.21.jpeg