Single post: Un TV nou pentru consola mea!

  1. #1059 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Black crush cred ca întâlnești mai mult decât la OLED la televizoarele high end de la Samsung ca de exemplu Q90R unde vedeam teste comparative cu televizoare LCD de la Sony. Samsung au ceva algoritm de dimming agresiv sa inlature cât de mult blooming-ul dar asta face si black crush, Sony sta bine la detaliile din negru dar la ei dai de blooming.
    Eu am un B9, out of the box am avut black crush pe unele moduri imagine, m-am tot jucat cateva zile cu setările, am observat ca dacă tin dynamic contrast pe ceva mai sus de low am black crush dar pe low e super ok si brightness il am pe 52. Eu unul nu sting becul nici seara cand ma uit la televizor si nici asa nu simt ca pierd detaliu in negru.
    Daca ești foarte pretentios probabil o calibrare profesională ți-ar garanta colorit cât mai bun si imagini fara black crush.
    Legat de livingul tău nu știu ce sa zic, probabil ai avea multe reflexii, ca era unde e televizorul meu e pe nord si precum am zis nici noaptea nu sting lumina cand ma uit la TV dar poate la mine ajută si mobila, televizorul de 55" a intrat exact la fix in incinta mobilei si e destul de ferit de lumină, chiar si de cea de la candelabru având acel raft deasupra, vezi poza atașată.


    @keanustar, nu ai setat mai mult de 80 la OLED light nici in materiale HDR 10 sau Dolby Vision? Este destul de greșit sa nu lasi pe 100 OLED light si 100 contrast, televizorul unde unele imagini sau highlit-uri is masterizate in sute poate chiar peste 1000 de niti trebuie să aiba de unde să-și ia aceea luminozitate altfel înlături chiar ideea acestor materiale.
    Un OLED are luminozitate pe undeva in jur de 700 niti deci eu unul in materiale HDR 10 / DV las setarile alea pe maxim că să-și poată lua TV unde trebuie luminozitate din valorile la care au fost masterizate acele imagini.
    E chiar super sa vezi scene cu noane sau lumini care ți se par ca au lumina lor proprie ca in realitate, nori luminați de soare care par reali etc. Nu prea înțeleg de ce unii prefera sa taie din efectele astea setând TV pe valori mai mici.

    Da, in SDR se masterizeaza totul la 100 niti si acolo nu ai nevoie de setari maxime dar dacă in HDR lumina unei lămpi trebuie sa aibe 500 de niti de ce sa limitez televizorul si sa mi-o afișeze la 300? Înțelegi ideea mea sau ma rog, ideea din spatele setarilor maxime?
    Fiecare face dupa placul sau gustul lor dar eu unul mi-am luat TV apt de HDR sa ma bucur de materiale astea, de aia televizoare ieftine care se zice ca sunt HDR de fapt e doar marketing ca multe din ele nu is in stare să ajungă nici pe aproape la luminozitatea necesară asa ca daca avem televizoare bune sa le lasam sa fie bune!
    Attached Images Attached Images screenshot_20201109-094624.png