Câteva idei după o zi de utilizare:
Consola mi se pare mai mică decât am fost făcut să cred prin numeroasele articole/videouri "OMG, it's the biggest console ever". O țin vertical în dreapta TVului și nu ajunge nici la jumătatea acestuia. Am dubii legate de plasticul lucios care atrage imediat particule din aer dar în rest arată ok (venind de la PS4 pro tot vertical).
IO e clar că nu are drivere finalizate, lucru evidențiat prin problemele de multitasking, având freezeuri când se instalează jocuri în fundal, descărcări care se fac doar cu câte un joc o dată. Viteza de descărcare e similară PS4 pro (30mb/s). Timpul pentru aplicarea de patchuri este exagerat, am stat 3 minute la miles morales și vreo 2 la Demons Souls în condițiile în care au promis că nu vor mai rescrie fișiere întregi.
Haptic feedback nu e atât de wow, vibrațiile multor elemente în Astro sunt similare dar diferă sunetul și asta poate îi fraierește pe unii că ar simți altceva (sunt câteva vibrații distincte dar din punctul meu de vedere a fost un feature overhyped). Adaptive triggers însă da, sunt ceva inovator.
Input lag o idee mai mare ca la ps4 pro. Am și început cu Demons Souls care în cinematic mod e execrabil, nejucabil, nu se compară cu ce a făcut insomniac. Dar chiar și la 60fps ceva se simte off