Da, au fost asupriti negrii dar nu din cauza asta e mare taraboi. Mai mult timp albii au asupriti alti albi.
Problema e culturala. Oamenii cu origini africane provin din medii sub dezvoltate. Din nefericire exista teorii ca ei sunt "mai prosti", sau inferiori. In trecut acest lucru era adevarat din cauza conditiilor (cand nu ai apa si mancare, educatia nu e pe plan primar). Acum avem un amestec de negrii care s-au integrat si nu au nicio problema in societate, dar si cei mai batuti in cap care raman pe principiul ca "sunt negru nu am ce cauta la scoala". Pe langa asta sunt si niste sociologi incompetenti (scuzati pleonasmul) care testeaza IQ in tarile africane si trag niste explicatii naive, dar manipularea nu iarta nimic.

Oamenii sunt mult mai categorici si binari in gandire. Nu sunt in stare sa ceara drepturi egale. Pot cere doar drepturi in cazul in care nu au deloc, sau sa caute suprematie in drepturi. Acum ca drepturile sunt egale, multi folosesc fara pic de rusine simpatia pentru a obtine controlul. Vedeti ce se intampla in mediul academic. Nu poti sa respingi un articol stiintific de la o femeie neagra ca te da in judecata ca esti rasist si sexist.


Coltescu aici a facut aceeasi greseala ca pana acum, incompetenta. Cei care urmaresc liga 1 stim ca nu e un arbitru bun. In champions league joaca si lumea noua, noi suntem lumea veche. Cand lumea noua arunca cu bani, atunci de conformezi. Nu te conformezi, platesti.

Romania e lumea veche. Lumea veche nu e rasista, si daca societatea iti zice ca ar fi bine sa faci ceva, nu faci decat daca simti tu asta. Lumea noua, daca ii zici ca la prost, nu folosi cuvantul negru, se supune. Pentru noi e clar, nu e rasism ca la noi lumea ia negrii in gluma, dar pentru ei daca faci ceva ce societatea iti zice ca nu, atunci e rasism pentru ei.

On topic:
- Ma enerveaza ca lumea moderna nu da doi bani pe autenticitate, ci doar pe aparenta. Nu conteaza daca in interiorul tau tu ca om esti rasist. In lumea asta e suficient sa te prefaci ca si cum nu ai fi unul. Nimanui nu ii pasa cine esti, nimanui nu ii pasa cum gandesti, tuturor le pasa ce aparente ai.