Hai ca am patit un bug urat.
Am incercat sa intru intr-o cladire si ... efectiv am cazut in texturi, sub oras, pana m-am scufundat in apa.
Mi-a aparut ecranul de loading, si tot acolo ma trezeam cu personajul scufundat sub oras.
Nu mai puteam sa fac nimic decat sa ies din joc.
Si totusi, am instalat patch-ul de azi. Degeaba.



Jocul asta o sa fie jucabil abia in vreo 6 luni, maxim 1-2 ani dupa ce il mai peticesc si modderii si mai lanseaza expansion-uri. Ce jucam acum e clar un "early- game" sau varianta beta pe banii nostri.

Dupa 3 zile de jucat pot sa spun ca imi pare rau pentru CD Projekt, dar de data asta au sfeclit-o, dar si mai urat e ca mananca rahat prin presa si au mancat destul rahat la marketing declansand prea mult hype. Prea s-au concetrat pe publicitate, Keanu Revees, frizuri colorate, geci de piele, si prea putin pe joc. Pentru treaba cu recenziile pentru versiunile de console old-gen mi se pare de neiertat. Mi-e tare teama ca jocul asta va ramane in istoria companiei lor ca un mega-fail ce a dus compania spre o directie gresita in loc sa ramana doar la produs Witcher.
Nici Witcher 2 si nici Witcher 3 nu mi-au dat atata durere de cap la lansare precum mi-a dat jocul asta. Mai bine ramaneau la Witcher sau continuau sa dezvolte RPG-uri medievale.


Un joc ca asta, care implica un oras mare, cibernetic, cu mult tech, varietate de NPC-uri, din pacate nu poate fi dezvoltat la modul optim decat de o companie de anvergura celor de la Rockstar, cu buget si personal mai mare, si mai ales care isi permite specialisti urbani in domeniu. Rockstar a pornit de la 0, de la GTA 1 care nici nu era izometric si i-au trebuit 11- 16 ani ca sa ajunga sa dezvolte jocuri ca GTA 4 si GTA 5.

Nu pot sa spun ca Night City nu arata bine. Cladirile sunt superb modelate. Ca priveliste de nota 10+. Insa sunt doar estetic acolo
Ca gameplay e ....horror.
Stealth-ul e varza, nu ajunge nici macar la calcaiul lui Dishonored . Deus Ex Human Revolution pare o capodopera pe langa asta.
First-person camera e penal rau de tot.Asta era joc de third person camera -hai ca first person camera optional.
RPG-urile si jocurile action-adventure chiar nu se pot juca in first person daca implica customizarea personajului.
NPC-urile de asemenea mi se par dezamagitoare si nici nu prea exista interactiune. Mai mult imi placeau cele din Deus Ex.

Pana acum, jocul imi da senzatia de nota 6-7, nicidecum 9 cum l-au notat majoritatea.
Ar fi de 9 daca ar elimina toate bugurile, ar imbunatati grafica, l-ar mai finisa putin, i-ar mai adauga expansionuri sa completeze lore-ul si povestea.