Quote Originally Posted by Sergiu26 View Post
Oricum era o comunitate toxica daca nu erai de acord cu majoritatea ti se punea eticheta de "troll" nu puteai sa porti o discutie logica si civilizata cu majoritatea de acolo si doamne fereste sa contrazici un moderator ca te bana imediat.
Toate forumurile romanesti sunt asa, si Level, si Softpedia, si PC Garage, si Console Games. Oriunde o sa dai peste prejudecati si vesnicele certuri toxice intre doua tabere. Culmea e ca fix aia care te fac "troll" sunt cei mai trolli. Regulamentar, niciun user nu are dreptul sa se lege de persoana altui user si sa-l catalogheze cu vreun apelativ doar pentru ca are o parere diferita.

Asta nu e din cauza forumurilor in sine.
E din cauza educatiei precare si invatamantului varza din Romania, dar mai ales, din cauza mass-mediei care incurajeaza prostia.Trebuie sa mai treaca zeci de ani pana vom incepe sa devenim o democratie adevarata in care fiecare sa-si poata exprima dreptul la opinie fara sa fie persecutat. Evident, opinii, nu bazaconii.
Momentan, tot ce inseamna mass-media, internet, socializare si educatie in Romania e la modul "bazaconia mea e mai tare decat bazaconia ta".




Si in America, care e democratie de 200 ani, e la fel daca urmaresti certurile de pe Twitter si Facebook , dar cel putin poti gasi o varietate de comunitati si grupuri cu oameni care sa fie la fel ca tine cu aceleasi caractere, convingeri, pasiuni, mentalitati . Asta e avantajos, ca exista grupuri omogene.
In Canada, Germania, Suedia, Olanda, Belgia, Israel, Franta si Anglia o sa gasesti comunitati de socializare adecvate, dar asta pentru ca in tarile respective se aplica pedepse grele pentru orice fel de hartuire, insulta si hate speech. Ai incalcat legea postand o mizerie pe internet, autoritatile te depisteaza repede dupa IP si iti trimite o amenda usturatoare prin posta si se poate ajunge si la procese, despagubiri masive si chiar puscarie daca ai jignit vreo persoana. In vest, daca cei jigniti au bani de avocat, pot sa mearga pana-n panzele albe sa te distruga pentru simpla calomnie. Chiar si pentru simplul apelativ "troll" sau "prost", pai in tarile alea daca n-ai o dovada sau o proba ca omu' respectiv e troll sau prost, esti belit.
In tarile alea poti sa ti-o iei rau de tot si pentru postat stiri false si pentru o gluma rasista/misogina/homofoba.

Eu n-as vrea asa ceva pentru ca incalca dreptul la libera exprimare, dar asta e, daca vrei civilizatie si respect pe internet, si vezi ca nimeni n-are bunavointa sa fie respectuos, atunci se poate ajunge la impunerea respectului reciproc cu forta ca-n Vest.