Momentan văd că Stadia a închis divizia de dezvoltare jocuri și că ia amploare o campanie de imagine negativă (să nu uităm incidentul cu Terraria).

E clar că Google nu are chef să investească în Stadia: au renunțat la crearea de jocuri (nici nu achiziționează studiouri) și încearcă să atragă exclusivități (deocamdată nimic notabil). Probabil au crezut că dacă e vorba de gaming banii vor veni fără efort (servere aveau deja).

Începutul serviciului a fost cu stângul: au pornit cu un pachet Founder's Edition destul de scump pentru ceea ce oferea dpdv al conținutului (foarte puțin spre nimic) și au ajuns să le dea gratuit controllere celor care aveau YouTube Premium.

Practic din 2019 până în prezent au făcut numai pași înapoi. Într-un final vor ajunge cu spatele la zid și vor închide șandramaua.

Dacă ar fi să îi compar cu ceea ce încearcă să facă Microsoft cu Xbox Game Pass (chiar și nVidia cu GeForce) eu cred că Google, dacă nu investește masiv, ar putea să închidă Stadia chiar anul ăsta.

LE: E mai simplu să iei comision din PlayStore pentru fiecare aplicație/joc vândut decât să construiești ceva de la (aproape) zero.

Random fun fact: după ce în 2019 renunțasem la Amazon Prime + Twitch Prime am trecut pe (Microsoft) Mixer. După numai câteva luni Mixer a fost integrat în Facebook și eu am revenit pe Twitch (fără Prime).