Quote Originally Posted by iionut View Post
Sper ca sa invatati din asta si sa va faceti pensii private pilonul 3, altiminteri cand ajungeti / ajungem noi la pensie si vine PSD si ne promite marirea pensiilor, ghici cu cine vom vota?
Avand in vedere varsta pe care o ai la profil, pana iesi tu la pensie la 70 ani, adica in 2060, s-ar putea ca PSD sa devina istorie ca partid. Si sa fie inlocuit de un alt partid progresist de stanga precum PRO-ALDE.
Si sistemul clasic de pensii asigurat de stat sa intre in faliment si sa fii obligat sa contribui la pilonul de pensii private.
Exista posibilitatea ca pensia sa devina ISTORIE, si generatia noastra sa munceasca pana crapa. Poate apare un antidot universal care sa prelungeasca tineretea la nivel mondial pentru a preveni imbatranirea populatiei si inmultirea pensionarilor. Asa, o sa muncesti pana la 100 ani.

In 40 ani se pot intampla multe.
In 10-20 ani s-ar putea sa-ti pierzi actualul loc de munca si domeniul in care lucrezi sa devina obsolete, avand in vedere cu cata usurinta te pot inlocui aplicatiile cu inteligenta artificiala sau robotii. Unii sunt sceptici, dar uite ce se intampla prin Asia si America, ca sunt destui care se plang ca au ramas fara locuri de munca din cauza robotilor.
Si sa ajungi fie un muritor de foame, fie un pensionar asistat social mai devreme, traind din venitul minim garantat conferit de stat.
In 40 ani s-ar putea ca banii sa devina ISTORIE la cat se devalorizeaza si sa supravietuiasca doar cei care au fost microcipati si platesc in criptomonede, sau invers, poate are loc o catastrofa precum o furtuna solara, ne intoarcem in evul mediu si supravietuieste doar cine are aur, pamanturi, fantana, pusca si servitori.

E greu sa-ti mai faci planuri pe termen lung la cat de des se schimba vremurile. Traim intr-o epoca foarte dinamica care necesita multa flexibilitate.


In secolul 20, Romania a inceput ca monarhie liberal-taranista care a durat pana in 1930, a trecut la dictatura regala, apoi in 1940 a trecut la dictatura nazista militara, apoi la 1944 la dictatura proletara sovietica, apoi din 1964 a devenit dictatura comunista nationalista, si a incheiat in 1989 cu democratia social-democrata care rezista pana azi.
La cum arata tendintele liberal-progresiste de azi, ne indreptam usor spre Corporatocratie ca-n America unde in loc de politicieni si partide, votezi cu doua grupari de corporatii si cu slugi ai unor oligarhi sau corporatisti big-tech.
Sau chiar romanii sa voteze cu AUR si sa ne trezim sub dictatura teocratica cu Patriarhul conducator suprem.

In 40 ani s-ar putea sa nu mai existe DEMOCRATIE sau PARTIDE.
Luati aminte ca ce este azi s-ar putea sa nu mai fie valabil maine.