Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
Dar lumea tot PS5 cauta...
Cauta pentru ca asa li s-a indus de 20 ani ca PlayStation este cel mai tare si ca are jocurile cu cea mai buna grafica. Si pentru exclusivitatile lansate de SONY ca God of War , Last of Us si ...Uncharted care a fost scos la pensie. Pana in 2020, PlayStation a fost cel mai cautat si Sony a avut monopol pe piata globala. Acum este doar o ...umbra a ceea ce a fost odata.

Xbox SX de acum are acelasi nivel de performanta si de grafica ca si PS5, foarte greu distingi diferente ( si oricum, sunt putini jucatori carora le pasa de draw distance). Microsoft are acum exclusivitati precum jocurile de la Bethesda, si in acelasi timp, Xbox SX este mai ieftin si accesibil pe criza asta decat PS5.
Iar acum Microsoft se aliaza nu doar cu EA si intareste relatiile cu Ubisift, dar se aliaza si cu Nintendo, si intentioneaza sa cumpere in viitorul apropiat si Sega si Konami.
Microsoft efectiv ingroapa competitia japoneza . Ce se intampla acum este un fel de "Razboi in Pacific dintre America si Japonia din WW2 " adaptat la vremurile noastre ca o competitie economica intre doua companii gigant. Sony , cu toate vanzarile si jocurile spectaculoase, este in declin. Nu mai are acel "WOW" pe care il avea in anii 2000'. Microsoft, care a avut un start mizerabil, prin revitalizarea imaginii sale de acum, reuseste sa ia avant . Si va domina piata multi ani.

E pana la urma ceva natural si firesc: cand imperiul 1 detine suprematia globala si monopolul pe piata, dupa cativa ani intra in declin, iar rivalul sau, imperiul 2, un alt imperiu mai mic, care sufera esecuri, multe infrangeri, incepe sa ia avant. Dupa ce imperiul 1 il cotonogeste in toate bataliile, imperiul 2 se caleste , invata din greseli, isi antreneaza trupele, aplica alte strategii, incepe sa se bata cu regate mai mici , iar cu multa rabdare, incepe sa cumpere sau sa se alieze cu alte regate mai mici sau sa le cumpere. Si incet-incet, imperiul 2 creste si nimiceste vechiul imperiu 1 . Si imperiul 2 urmeaza sa detina suprematia globala, pana cand se va eroda si va intra in declin, iar un alt imperiul 3, unul mai mic, isi va incepe ascensiunea si il va dobora pe imperiul 2, preluand rangul de superputere.
Asa s-a intamplat in toata istoria, iar asta se aplica si la companii.

Sa vedem pana cand va dura suprematia americana Microsoft....
Ca daca si compania chineza Tencent scoate o consola de gaming care sa aiba succes pe piata asiatica si chiar cea europeana , atunci sa vezi "razboi rece".