Înțeleg că suntem în 2024, că mulți au uitat zicala „clientul nostru, stăpânul nostru” cam de prin 2017-2018 și că nu e de pe azi pe ieri că ar mai conta părerea clientului în epoca corporațiilor.

Și apoi, ne mirăm de ce se petrece fenomenul ăsta , că de ce dintr-o dată au loc atâtea concedieri (10.000 în 2023, 8000 numai în primele două luni ale anului 2024).

Păi de vreo 6 ani, companiile de gaming tratează clienții cu fundul. A devenit o obișnuință să lansezi jocuri nefinisate cu buguri, cu grinding și microtranzacții. Ah, și propagandă politică (că-i woke, că-i conservatoare, nu-mi pasă, nu are ce căuta într-un joc video decât dacă le parodiezi pe amândouă, ca toată seria GTA). Și nu mai oferă ceea ce se oferea înainte: FUN!
Jucătorii, mulți din cauza contextului economic actual, alții pentru că s-au săturat să fie țepuiți, s-au decis să nu mai dea niciun ban companiilor mari, care cu toate bugetele de miliarde și personal de zeci de mii, nu sunt capabile să mai ofere jocuri ca pe vremuri.

Pentru că până la urmă, contează doar portofelul clientului. În societatea actuală, cardurile clienților contează mai mult decât voturile electorale și părerile online. Și mai mulți clienți au decis că jocul ăsta nu merită. Și din cauza asta, o să fie și mai mulți oameni concediați de la Ubisoft. Și bine îmi pare. Că nu se mai poate așa. Companiile ori se schimbă și se adaptează la cerințele tuturor jucătorilor (și cei de generație mai veche și cei gen-Z), ori dispar.


Dar totuși, v-ați uitat la tot review-ul lui Angry Joe?

Pentru că el enumără foarte multe, foarte multe, foarte multe probleme.
Și nu cred că a făcut vreodată hate în mod inutil.
Vine cu demonstrații. Vine cu filmări cu buguri.

Probabil o să joc și eu jocul ăsta, când îmi vine cheful să fac un maraton de replay AC Black Flag, combinat cu Skull Bones.

Momentan, am alte jocuri mai bune de jucat care au apărut anul ăsta- Helldivers 2, Like a Dragon: Infinite Wealth, mă tentează să iau și Tekken 8 și aștept să văd cum se prezintă Rise of the Rōnin.

Oricare dintre ele mi se par mai fun decât un mod Avatar pentru Far Cry 6, un Prince of Persia cu grafică 2.5 și un MMO cu pirați care la ora actuală nu pare jucabil și ar mai necesita câteva luni de patch-uri.