De doi ani se fac concedieri la Facebook, X, Google și Amazon, patronii lor invocând „creșterea eficienței”.
Sunt valuri de concedieri în gaming, și dacă în 2023 au fost 10.000, în primele două luni au fost numai 8.000, deci s-ar putea să se tripleze. În IT, situația e și mai dramatică, și nu neapărat din cauza unor boți AI care pot să scrie coduri de programare.

Sunt dați afară oameni buni, fără motive, fără detalii, fără explicații.


EA are trei jocuri (Battlefield 6, Dragon Age 4, Mass Effect 5) în development hell, la Ubisoft sunt concedieri și jocuri anulate pentru a se axa doar pe francizele care aduc profit (Assassins Creed, Far Cry, același Rainbow Six Siege din 2015, și mai nou, Star Wars).

Bethesda anunță că va scoate un Elder Scrolls 6 abia la 17 ani după Skyrim, Activision reciclează la greu CoD după CoD, Blizzard n-a mai scos ceva serios de ceva timp și de la CD Projekt nu mă aștept să lanseze un Witcher 4 sau Cyberpunk nou în următorii trei-cinci ani. Și stau mulți jucători cu emoții de cum se vor prezenta PS5 Pro și Xbox Pro.
Doar industria asiatică încă se mișcă bine.

Industria de gaming nu stă prea bine. Nu mai e ca în deceniul anterior. Pandemia, războaiele și inflația au efecte economice nefaste ce se vor resimți pe termen lung .


Mi-e teamă că pentru mulți, gamingul va deveni un lux până în 2026-2027.

Pe Steam sunt tot mai populare jocurile mici, de buget redus și cu grafică înapoiată. Sunt vreo câteva sute de mii, poate milioane care își permit să joace day-one un joc AAA, dar alte câteva milioane încă se mai joacă jocuri vechi de 5-10-15 ani, fie din nostalgie, fie pentru că le cumpără la oferte.

---------- Post added 26-03-2024 at 07:13 ----------

https://kotaku.com/gta-6-development...ase-1851359831
GTA 6 ar putea fi amânat pentru 2026.