AC 1 e mind blowing doar până la misiunea 3 sau 4. După aia o să te enerveze cu repetivitatea: gen, vorbești cu Al Mualim, iei calul, te duci în oraș, eventual mai târziu se deblochează fast-travel, ajungi în oraș, salvezi pe unul să-ți asigure intrarea în oraș, te duci la biroul unui asasin să-ți vorbească despre locații, faci niște misiuni secundare să-ți dea ăla pana de stârc, te duci să-l asasinezi pe X-ulescu după ce asiști la circul făcut de el, fugi, ajungi la Masyaf, vorbești cu Al Mualim,.....REPEAT. O să vrei să-l termini mai repede că nu mai ai răbdare chiar dacă are într-adevăr mai multă fizică decât Mirage la capitolul interacțiune cu mediul.

Dar la misiuni e un design de *** chiar și pentru 2007. Te simți ca la muncă. De ce trebuie să faci A-B-C când poți să ajungi direct la Z dacă ți-ai folosi ingeniozitatea și aptitudinile de stealth care sunt oricum inexistente în comparație cu ce găsești în toată seria Hitman.
Ce l-a salvat au fost actorii vocali care s-au străduit să-i dea suflet jocului, vestimentația, motivația templierilor pentru care comit crime ca să instaureze o nouă ordine mondială și câteva idei inspirate după Ancient Aliens/Indiana Jones/Matrix/Avatar (Ubisoft lucra la joc, știa de neuralink dinainte să apară filmul în 2009) + Teoriile Conspirației ale lui Alex Jones/Codul lui Da Vinci/Apocalipsa Mayașă din 2012, toate îmbinate cu mecanici de Prince of Persia într-un joc open-world....ar fi trebuit să fie Prince of Persia cu Dastan care se bate cu asasini.

Mai ales aia cu 2012 a dus la ascensiunea francizei. De aia mulți îl jucau.....și pentru explorare și călătorii în timp. După ce apocalipsa din 2012 s-a fâsâit, franciza a avut succes strict din cauza graficii, elementelor de open world preluate din Far Cry, Batman Arkham și Watch Dogs, și ulterior, God of War și Witcher.

Însă poveștile n-au mai fost bine scrise cam de la AC Revelelation. Ăla a fost ultimul joc din franciză care a avut o poveste foarte bună și cu protagonist (Ezio) care avea carismă și șarm de ajungea să-l concureze pe Batman. Poate Alexios din AC Odyssey a mai putut să-l ajungă din urmă, dar ghici ce, nu e el canonic, e antipatica feministă de Kasandra. Și poate Bayek dacă-i mai continuau povestea până la sinuciderea Cleopatrei. Și ar fi putut fi un personaj bun Shao Jun dacă-i făceau un joc 3D și nu prostia aia regretabilă de 2.5 D.


Cât despre Mirage......o să vorbim mai pe larg pe topicul dedicat.

Nu are design-ul misiunilor ca-n AC 1, slavă Domnului, dar are alte probleme, precum actorii (de toate limbile) și scenariului.