Single post: User Review: Operation Flashpoint: Dragon Rising

 1. #1 SP
  Junior Member al'tair's Avatar

  User Review: Operation Flashpoint: Dragon Rising

  Trebuie spus de la inceput ca Operation Flashpoint: Dragon Rising nu este un joc pentru toata lumea si asta pentru ca nu este un shooter clasic; este un simulator de razboi. Multi s-au grabit sa il compare cu Call of Duty: Modern Warfare si au fost dezamagiti pentru ca aceste 2 jocuri nu au nimic in comun singura comparatie ce poate fi cat mai apropiata de realitate poate fi facuta cu Hidden & Dangerous 2 sau Sabre Squadron ... si chiar si asa OFDR este mai realist pe alocuri adica eu personal nu am mai vazut shooter tactic in care daca nu tratezi rapid ranile poti sangera pana la moarte .

  Prezentarea jocului este de nota 9 foarte bine realizata intro-ul este fara filmuletze simandicoase si scene trase de par ci doar ni se prezinta istoria insulei Skiira din Anul 800 pana in 2010 cand izbucnescte conflictul in care vei fi implicat precum si motivele conflictului. Animatiile din meniu sunt destul de dragutze insa muzica de la meniu este cam enervanta si vocea chinezoiului care canta e demna de Resident Evil 5 sau de Dead Space (e putin cam horror) dar per total cred ca isi merita o nota 9 .

  Gameplay-ul este fantastic si reda inca din primul nivel senzatia de libertate si de spatiu vast insa tot odata aflam inca de la primul contact cu inamicul ca daca nu folosim camarazii ( 3 la numar) cu cap, nu avem sanse sa terminan vre-un nivel. Multi se plang ca inamicii mor din 5 shot-uri iar tu mori mai repede ceea ce este totall neadevarat. Inamicii mor la un singur headshot in rest sunt raniti, sangereaza si ii poti incetinii la fel cum pot si ei la randul lor sa faca cu tine. Da, este un joc hardcore in care nu poti merge de tampit inainte sa omori tot ce misca si in care tactica primeaza. Fanii seriei Call of Duty vor fi dezamagiti (cine a jucat ARMA 2 sau H&D 2 stie).

  Sunetul.. mdaa sunetul , ati fost vre-odata intr-un poligon de tragere ? Daca nu duceti-va ca merita macar sa faceti o comparatie sa vedeti cat de realist au reusit sa faca sunetul in acest joc. Sunetul merita nota 10, sunetul in OFDR are distanta, are inaltime si are directie (cu un sistem 7.1 e demential ). Vocile sunt ok, sunetul vehiculelor din joc este ok , doar muzica ce mai este cam monotona dar la un simulator de razboi nu prea conteaza muzica .

  Grafica este buna, nu este de ultima generatie sau o inovatie in grafica dar este detaliata, mai ales soldatii armele, vehiculele, bombardamentele si exploziile.

  Multiplayer, aici nu am nimic de comentat de mult asteptam un multiplayer ca asta, adica sa conteze tactica, terenul, cooperativitatea intre jucatori; e ceva gen Delta Force (cine stie cunoaste). De exemplu am jucat aseara online si niste baietasi tot injurau in engleza , spaniola, ugandeza samd ca vroiau sa-i dam drumul mai repede la joc " GIMME SOMETHING TO KILL " ziceau ei. Intr-un final am inceput sesiunea si baietii s-au napustit asupra vehiculelor lasandu-ma in urma singur singurel un sniperas mititel in mijlocul drumului cu ochii in soare. "Ok" zic eu "O sa alerg", ca nu era mult pana departe. Intr-un final ajung la post ma ascunt in iarba inalta langa un copac si vazandu-i ca alearga in sus si in joca ca in Counter Strike sau Call of Duty incep sa ma desfasor: pac enemy sniper is down , pac 2 enemy rifleman is down , pac 3 enemy machinegunner is down, pac 4 enemy rifleman is down. Dupa care alerg si relocate intr-un loc mai ascuns sii iar pac 1 , pac 2 , pac 3. Incep sa aud in casca " WTF who is this guy ? Man where is he shooting from ? " Intr-un final, dupa 30 de minute am avut 35 kills cu 1 death. In alta sesiune am incercat din nou aceeasi metoda fara sa mai imi schimb atata de des locatia si inamicii (care erau mai experimentati) m-au flancat si m-am trezit de cateva ori ca fiind distras de cei care trageau suppresing fire. Am fost atacat din spate sau din lateral de cei care au ocolit linia mea de ochire. Mie unul multiplayerul m-i s-a parut de nota 10 + adica asa ceva da, asa ceva asteptam de mult nu ca in Modern Warfare unde arunci o grenada la nimereala si faci trei frag-uri la bulan ... nu taticu ... spatiu de manevra, tactica.

  Intr-un cuvant eu asa as nota jocul:
  Prezentare: 9/10
  Gameplay : 9.2/10
  Grafica : 8.8/10
  Sunet : 9.7/10
  Feeling : 9.7/10
  Multiplayer: 10/10

  TOTAL: 9.4/10
  Attached Images Attached Images operation-flashpoint-2.jpg operation-flashpoint-2-dragon-rising-20080718000157726.jpg ofp2_0932_fallback_blood_splat-20copy.jpg operation_flashpoint_2_dragon_rising_01.jpg 5_7_09ofpdr_ingame2.jpg 44655_orig.jpg