Single post: User Review: Modern Warfare 2

  1. #1 SP
    Senior Member erik95's Avatar

    User Review: Modern Warfare 2

    Infinity Ward, creatorii seriei Call of Duty, au facut trecerea in 2007 de la cel de-al doilea razboi mondial la un razboi modern. Call of Duty 4: Modern Warfare a fost rezultatul, unul dintre cele mai bine vandute jocuri din istorie, dar si unul dintre cele mai bune FPSuri. Pe 10 Noiembrie 2009 a aparut si continuarea acestuia, prima continuare directa in seria Call of Duty. Modern Warfare 2 a reusit sa doboare de cand a fost lansat record dupa record, depasind jocuri ca Grand Theft Auto IV, dar si pe predecesorul sau.

    Datoria ne cheama din nou la lupta. Actiunea jocului are loc la 5 ani de la incheierea evenimentelor din Call of Duty 4. "Soap" MacTavish, personajul principal al primului joc, este acum Capitan. In Modern Warfare 2 acesta va acompaniaza si va da ordine, dar jucatorii vor fi pusi in pielea altui personaj: Sgt. Gary "Roach" Sanderson. Lupta va va purta prin multe locatii. Veti trece prin Kazahstan, Afghanistan, dar si prin zonele urbane din Rio de Janeiro si Washington. Fortele speciale lupta din nou impotriva terorismului. De data aceasta tinta principala este Makarov, dar si asociatii sai. Asa cum ne-am obisnuit deja jocul este foarte scurt. Durata campaniei este de aproximativ 5 ore pe un nivel de dificultate mediu. Noroc ca exista Spec-Ops si Multiplayer.

    Din pacate Modern Warfare 2 nu aduce foarte multe inovatii. Pe tot parcursul jocului veti avea senzatia ca ati mai facut odata acelasi lucru, in acelasi fel cu aceleasi arme. Modern Warfare 2 reprezinta tot ce a fost Call of Duty 4 cu cateva lucruri noi. Primul lucru care impresioneaza este numarul armelor. Intalnim M4A1, M16, AK 47, SCAR, Famas, MP5, dar si arme din alte categorii. Acum puteti atasa armelor lunete termobarice, astfel veti putea vana inamicii chiar si prin fum. Heartbeat Senzor este deasemenea foarte util in misiunile unde trebuie sa intrati nedetectat. Spre deosebire de Call of Duty 4, in Modern Warfare 2 vom intalni mai multe misiuni de tip Stealth. Din pacate niciuna nu se ridica la inaltimea "All Ghillied Up". AIul este ceva mai inteligent, fiind destul de util in lupta. Acum exista mai multe posibilitati. Echipa poate ataca frontal, iar tu poti folosi o ruta ocolitoare pentru ati surprinde inamicii. Cursele cu snowmobilul sunt foarte antrenante, dar asa este tot jocul. Actiunea este intensa, asa cum ne-am obisnuit din jocurile mai vechi ale seriei.

    Din punct de vedere grafic Modern Warfare 2 arata mai bine decat predecesorii sai. Armele sunt foarte bine modelate, la fel si personajele principale. Peisajele, mai ales in Washington, te pot lasa cu gura cascata. O alta schimbare adusa jocului este sangele. In jocurile precedente cand erai ranit ecranul se inrosea la margini, acum sangele sare pe tot ecranul. Problema cea mare este ca acesta arata absolut oribil, lasand impresia ca cineva ti-a turnat pasta de tomate pe ecran. Acesta ia foarte mult din vizibilitate, deci odata ranit esti ca si mort. In unele locuri grafica este destul de slaba, dar asta se obseva doar daca stai sa cauti fiecare detaliu.

    Coloana sonora este compusa de Hans Zimmer, maestrul ce a compus coloana sonora a unor filme extraordinare. Coloana sonora este placuta. Vocile unor personaje le-am intalnit si in Call of Duty 4. Per total sunetul este destul de bun.

    Modul multiplayer din Modern Warfare 2 este foarte asemanator cu cel intalnit in Call of Duty 4, dar si in World at War. Totusi Modern Warfare 2 aduce si cateva lucruri noi. In primul rand exista foarte multe arme, perkuri si atachments. Nivelul maxim a fost marit la 70. Au fost introduse Emblems, Titles si Custom Killstreak. Primele 2 le consider neimportante, dar ultima poate fi considerata o imbunatatire destul de importanta. Acum jucatorul isi poate alege ce sa primeasca odata cu realizarea unui killstreak. Posibilitatile sunt destul de multe: UAV, Predator Missile, Elicopter, Harrier, dar si posibilitatea de a folosi arma de pe un Elicopter/AC130. A fost introdusa si Tactical Nuke. Pentru a avea Tactical Nuke aveti nevoie de un Killstreak de 25 de killuri. Rasplata este insa pe masura, odata cu Tactical Nuke incheiandu-se si meciul. Perkurile sunt in mare parte aceleasi. Armele sunt cele prezente in Singleplayer. Modurile sunt aceleasi in mare parte. Intalnim moduri consacrate precum Team Deathmatch, Free For All, Sabotage, Domination sau Search and Destroy. Cei de la Infinity Ward au introdus insa si 2 moduri noi: 3rd Person Cage Match si 3rd Person Team Tactical. Ambele se joaca in 3rd Person. Primul este un meci 1 vs 1, al doilea reprezinta un amestec al modurilor clasice pentru 6-8 jucatori. Din pacate online se campeaza foarte mult, iar unele meciuri sunt foarte haotice datorita celor cateva elicoptere care se afla pe harta.

    Cea mai mare noutate adusa jocului este modul Spec-Ops. Acesta contine cateva seturi de misiuni care pot fi jucate atat solo, cat si online/split-screen cu un prieten. Pentru fiecare misiune primiti cate o stea. Cu ajutorul acestora puteti debloca alte misiuni. Desi pot fi jucate si Solo, se observa inca de la prima misiune ca sunt gandite pentru 2 oameni. Unele misiuni nici nu pot fi jucate solo. Spec-Ops va ofera sansa sa comandati un elicopter in timp ce partenerul se chinuie sa avanseze sau sa concurati intr-o cursa nebuna cu snowmobilul.

    Desi nu aduce prea multe lucruri noi, Modern Warfare 2 isi merita banii. Campania este destul de scurta, dar veti pierde zeci de ore in multiplayer. Unul dintre cele mai bune jocuri ale anului, dar nu cel mai bun. Sper ca Modern Warfare 3 sa aduca imbunatatiri majore. Din pacate foamea de bani a celor de la Activision ii va impiedica pe cei de la Infinity Ward sa realizeze acest lucru.

    Story: 9
    Gameplay: 9.5
    Grafica: 9
    Sunet: 9
    Multiplayer: 9.5

    Nota Finala: 9.2
    Attached Images Attached Images modern_warfare_2_1315.jpg call-duty-modern-warefare-2-gamplay-reveal-promo-2.png modern-warfare-2_003.jpg call-duty-modern-warfare-2-1_00440531.jpg call-duty-6-modern-warfare-2-screenshot-snow-hill-slide.jpg