Quote Originally Posted by paul View Post
Daca faci asa reduci riscul sa ramana "urme" de imagine daca e un film/joc pe pauza ?
Dap. Am vazut atatea exemple... mai ales la modelele vechi. Unde din prima zi, l-a luat si l-a pus pt. cei mici pe Cartoon Network. Si-atat. Dupa cateva luni, pe orice alt post se putea observa sigla de la Cartoon Network

Un alt exemplu clasic este la monitoarele din aeroport si mall-uri. Care cateodata afiseaza si zile intregi aceeasi imagine, text, etc. Si e normal sa apara efectul de retentie. Nu va speriati, acelasi efect poate aparea atat la CRT-uri cat si la LCD-uri (desi mult mai greu).

La modele mai recente, au fost implementate tot felul de sisteme anti-retentie. Pe langa faptul ca "amestecul" magic e mult mai stabil, sunt introduse si un fel de screensavere. Unele modele chiar au un sistem prin care misca imaginea (insesizabil) cu cate un pixel, pentru a preveni o aceeasi stare pe o singura zona. Altele au in meniu (de exp. in cel de service) un fel de tool care trece fiecare pixel prin toate nuantele de culori.

In rest, no worries. Doar ca multi se iau dupa cei din magazine care habar nu au, si stau pe Dynamic si merg pe "incredere"... dupa care se mira ca au retentie.