Single post: Sony pierde $40 la fiecare consola vanduta

  1. #1 SP
    Senior Member Mika's Avatar

    Sony pierde $40 la fiecare consola vanduta

    "It Only Does Everything". Probabil toata lumea stie celebra campanie de marketing a PlayStation 3-ul. Desi se spune ca face totul, exista o singura exceptie: banii. La 3 ani dupa lansarea consolei, Sony inca nu reuseste sa scoata profit pe unitate vandute. Dar se apropie. Noul PlayStation 3, Slim-ul este mult mai ieftin de produs decat modelele anterioare la care Sony pierdea peste $200 la fiecare unitate vanduta. Conform unui analist de la iSuppli, un sistem PS3 actual costa $336 sa fie produs, cu aproximativ $500 mai ieftin decat costul unei console la lansare. Daca PS3-ul se vinde cu $300, un calcul simplu ne arata ca la fiecare consola vanduta, Sony pierde $40.

    Cea mai scumpa componenta a consolei, ramane drive-ul Blu-Ray care este estimat la $66, in timp ce restul componentelor au devenit semnificativ mai ieftine dupa trecerea de la 65nm la 45nm odata cu Slim-ul. Slim-ul este o consola multa mai eficienta din punct de vedere al energiei si al racirii. Andrew Rassweiler de la iSuppli a precizat ca in lumina acestor factori, PS3-ul a ajuns sau este foarte aproape de costurile minime de productie si de varful profitabilitatii.

    Deci, daca aveti ceva personal cu Sony sau sunteti fanboy Xbox 360, cumparati acum un PlayStation 3 si castigati $40 in defavoarea Sony.
    Attached Images Attached Images ps3_slim.jpg ps3_costs.jpg