Single post: Cele mai piratate jocuri ale anului 2009

  1. #1 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar

    Cele mai piratate jocuri ale anului 2009

    Torrent Freak a dezvaluit recent cateva statistici ale anului 2009 despre piraterie in domeniul jocurilor. Cu totii stim ca in entertainment cel mai important lucru sunt vanzarile a unui anumit produs. Succesul unui joc este masurat in mare parte (pe langa notele primte de site-urile de specialitate) de numarul de jocuri vandute si un sequel sau chiar existenta studioului depind de aceste vanzari. Unele jocuri apar mult mai repede pe trackere decat in rafturile magazinelor, in unele cazuri cu pana la 2 saptamani, iar studiourile si jocurile in sine sufera in ziua de astazi extrem de mult din cauza pirateriei.

    Torrent Freak a reusit sa descopera ce titluri au fost cele mai piratate pe PC, Wii si Xbox 360, dupa cum bine stiti PS3 nu se poate moda inca de la lansare. Va prezint un citat in care se explica cum au reusit sa stranga aceste statistici: "The data for these lists is collected by TorrentFreak from several sources, including reports from all public BitTorrent trackers. All the data is carefully checked and possible inaccuracies are systematically corrected."

    Modern Warfare 2 este considerat "the biggest entertainment launch" din istorie, inregistrand vanzari de aproximativ 4.7 milioane de jocuri doar in USA si UK cu vanzari de $310 milioane si dupa primele 5 zile de la lansare a reusit sa stranga suma de $550 de milioane. Momentan MW2 a ajuns la cifra de 13 milioane de jocuri vandute pe console si la 5 milioane de descarcari ilegale de pe trackere. Dintre aceste 5 milioane, versiunea de PC a fost piratat de 4 milioane de ori iar cea ce xbox de 1 milion de ori.

    Alte titluri mari care au fost lansate pe PC si au suferit enorm in urma pirateriei in masa a fost si Sims 3 cu aproximativ 3 milioane de descarcari. Prototype si Need for Speed: Shift au fost amndoua downloadate de 2 milioane de ori, iar SF4 a fost downloadat de 1.8 milioane de ori. Sunt numere extrem de mari raportandu-ne la orice sectiune din entertainment: muzica, cinema, gaming etc.

    In ultima vreme pirateria pe Xbox 360 a crescut in ciuda incercarilor celor de la Microsoft de-a combate acest fenomen prin banarea consolelor si imposibilitatea de a mai copia jocurile pe Hard. Topul celor mai descarcate jocuri incepe cu MW2: 1 milion, SF4 si Prototype amandoua au fost piratate de peste 800.000 ori. DiRT 2 si UFC 2009 Undisputed au fost piratate de peste 700.000. DiRT 2 are mai multe descarcari ilegale decat vanzari, vesti foarte proaste pentru Codemasters.

    Acum urmeaza consola Wii care si ea la randul ei sufera enorm dupa urma pirateriei. New Super Mario Bro a fost piratat de 1.1 milioane de ori. Unele dintre cele mai amri surprize le reprezinta jocurile Punch-Out!! care a inregistrat vanzari de 870.000, dar a fost piratat de 950.000 de ori. Cel de-al doilea joc este House of the Dead: Overkill care a fost piratat de 860.000 si a reusit sa vanda doar 480.000 de jocuri. Wii Sports Resort a fost piratat de 920.000 de ori si Mario Power Tennis de 830.000.
    Attached Images Attached Images r191340_720737.jpg 00-23.jpg